Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Ασημένιο Βέλος / Ξεκίνησαν οι βλάβες στο πολυδιαφημισμένο τρένο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ασημένιο Βέλος / Ξεκίνησαν οι βλάβες στο πολυδιαφημισμένο τρένο

Το τρένο Λευκό Βέλος
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)

Πριν καλά καλά κλείσει η πρώτη εβδομάδα από την ημέρα έναρξης των δρομολογίων του ETR (Elettro Treno Rapido) παρουσιάστηκε βλάβη με αποτέλεσμα το τρένο που είναι γνωστό και ως «Λευκό Βέλος», να επιστρέψει αργά από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το efsyn.gr, πρόκειται για βλάβη στο δρομολόγιο 61 της υπερταχείας ETR καταγράφηκε έξω από τη Θεσσαλονίκη, στο Πλατύ. Το τρένο που έκανε το βραδινό δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα, πλέον πέρασε από την Τιθορέα και συνεχίζει προς Αθήνα, αλλά κινούμενο με χαμηλή ταχύτητα.

Η εταιρεία, σε σχετική ερώτηση της «Εφημερίδας των Συντακτών» παραδέχεται ότι το τρένο παρουσίασε μια «αστοχία» και θα αποζημιωθούν οι επιβάτες, χωρίς όμως να εξηγεί τους λόγους.

«Το τρένο τώρα βρίσκεται στην Τιθορέα. Ως πλήρως ανακαινισμένο, όπως όλα τα καινούργια τρένα, ενδέχεται να παρουσιάσει κάποια απροσδόκητη αστοχία. Φροντίζουμε τους επιβάτες μας και θα αποζημιωθούν πλήρως. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την τεχνική ομάδα» σημειώνει στην απάντησή της.

Υπενθυμίζεται ότι έρευνα δημοσιογράφων από 13 χώρες έχει αναδείξει τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι υπερταχείες ETR-470.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL