Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.4°C16.3°C
1 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.7°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
13.8°C15.4°C
2 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C18.0°C
2 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.5°C
0 BF 87%
Βόλος / Οπαδοί της ΝΔ πίσω από την επίθεση σε βάρος διαδηλωτών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βόλος / Οπαδοί της ΝΔ πίσω από την επίθεση σε βάρος διαδηλωτών

Επίθεση σε πολίτες στη Μαγνησία
(SCREENSHOT/FACEBOOK.COM)

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως μετά την αναίτια επίθεση που δέχτηκαν πολίτες που κρατούσαν ειρηνικά ένα πανό διαμαρτυρίας, κατά της καύσης των σκουπιδιών με αφορμή την έλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη του Βόλου.

Όπως καταγγέλλει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, η επίθεση έγινε από οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, τονίζει ότι οι διαδηλωτές αντιμετώπισαν ύβρεις από οπαδούς της ΝΔ που ήταν στο καφενείο περιμένοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στη συνέχεια υπήρξε βίαιη επίθεση εναντίον τους για να απομακρυνθεί το πανό, η οποία ολοκληρώθηκε με επέμβαση της ΟΠΚΕ που τους απομάκρυνε σχεδόν σηκωτούς από το σημείο αυτό.

https://www.facebook.com/EnergoiPolitesVolou/videos/1081829139378343/?__cft__[0]=AZXIxd8WKdlIQ6GFLkp5l6lLyi5Ksv05R01if9fkDDDwI1nnRB_F8w2GkOuX0FblymUKjN2n54X5UCGW5JFAfPS1mcmDbjiUK1vK-qF278QTcjBptTft80gvoVorfw_qePLf_tw2KK7hbGtS45VD8DHAa2EYEbyBjWqh0mGvOvHYiQ&__tn__=%2CO-R

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλίας Μαγνησία τονίζει ότι δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα του Βόλου καθώς «τον ίδιο αέρα εισπνέουν και οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας και οι αστυνομικοί και κάθε άλλος κάτοικος της πόλης του Βόλου».

Υπογραμμίζει ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή του Βόλου έχει επιδεινωθεί με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, παρόλο που ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είχε ενημερωθεί. Τα αιωρούμενα σωματίδια και τα τοξικά αέρια προέρχονται από την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ ενώ η κατάσταση όπως προειδοποιεί αναμένεται να γίνει πολύ χειρότερη αφού προγραμματίζεται από το Δήμο Βόλου η κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF που θα καίγεται από την ΑΓΕΤ και κατασκευή εγκαταστάσεων LNG στο λιμάνι του Βόλου.

Όπως επισημαίνει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία, παρόλο που ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τα συζητήσει τα προβλήματα, το αίτημα τους δεν έγινε δεκτό, οπότε και τα μέλη της, Κώστας Βολιώτης και Στέλιος Λημνιός άνοιξαν ένα πανό στο κεντρικό σημείο του Βόλου που θα επισκέπτονταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η πόλη του Βόλου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα αιωρούμενα σωματίδια και από τα τοξικά αέρια που προέρχονται από την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Η κατάσταση αυτή επιδεινώθηκε με την παρούσα Κυβέρνηση παρόλο που ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είχε σχετικά ενημερωθεί.

Μάλιστα η κατάσταση πρόκειται να γίνει πολύ χειρότερη αφού προγραμματίζεται από το Δήμο Βόλου η κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF που θα καίγεται από την ΑΓΕΤ και κατασκευή εγκαταστάσεων LNG στο λιμάνι του Βόλου.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας (ΠΠΜ) ενόψει της επίσκεψης του κ. Πρωθυπουργού στο Βόλο ζήτησε συνάντηση μαζί του για να συζητήσει τα προβλήματα αυτά. Το αίτημα αυτό όμως δεν έγινε δεκτό, οπότε τα μέλη της ΠΠΜ Κώστας Βολιώτης και Στέλιος Λημνιός άνοιξαν ένα πανό στο κεντρικό σημείο του Βόλου που θα επισκέπτονταν ο κ. Πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια προχώρησαν μέχρι ακριβώς την καφετέρια που είχε προγραμματίσει να βρεθεί ο κ. Μητσοτάκης, ενώπιον οπαδών του και στάθηκαν εκεί με το πανό ανοιχτό.

Αντιμετώπισαν όπως ύβρεις από θαμώνες του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, που περίμεναν τον Πρωθυπουργό και στη συνέχεια υπήρξε βίαιη επίθεση εναντίον τους για να απομακρυνθεί το πανό, η οποία ολοκληρώθηκε με επέμβαση της ΟΠΚΕ που τους απομάκρυνε σχεδόν σηκωτούς από το σημείο αυτό.

Έτσι όμως δεν λύνονται τα προβλήματα του Βόλου. Μάλιστα τον ίδιο αέρα εισπνέουν και οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας και οι αστυνομικοί και κάθε άλλος κάτοικος της πόλης του Βόλου.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι που η ανάσα των πολιτών του Βόλου να μην είναι πλέον τοξική».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL