Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C13.5°C
1 BF 94%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.4°C12.7°C
5 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
12.0°C13.2°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.8°C
4 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
9 °C
8.4°C8.9°C
0 BF 100%
Γιάννα Παπαδάκου / Σημεία και τέρατα με τα στοιχεία της δικογραφίας σε βάρος της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιάννα Παπαδάκου / Σημεία και τέρατα με τα στοιχεία της δικογραφίας σε βάρος της

Η Γιάννα Παπαδάκου
(INTIME NEWS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ)

Σημεία και τέρατα επισημαίνει ο δικηγόρος Ιπποκράτης Μυλωνάς όσον αφορά στα στοιχεία της δικογραφίας σε βάρος της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου για το σκάνδαλο Novartis.

Όπως επισημαίνει, εδώ και έξι μήνες δεν έχει λάβει παρά το σχετικό αίτημα, τις δικογραφίες που αφορούν τους πολιτικούς Αδωνι Γεωργιάδη και Δημήτριο Αβραμόπουλο καθώς και μέρος της δικογραφίας για τη λίστα Λαγκάρντ, όπως είναι η κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή στο Ισραήλ το 2013 και η κατάθεση της ίδιας στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής το ίδιο έτος.

Παράλληλα, ζητά να επισυναφθεί και η σε βάρος του Νίκου Μανιαδάκη νέα ποινική δικογραφία μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις  ότι διώκεται και για άλλη πράξη, αυτή της συμμετοχής σε δωροδοκία πολιτικού προσώπου.

Ο δικηγόρος της Γιάννας Παπαδάκου, περιγράφει και ένα απίστευτο αλαλούμ στην όλη διαδικασία καθώς στις 12-5-2022, του χορηγήθηκε στικάκι της τηλεοπτικής εκπομπής “check point” του «ALPHA TV», το οποίο, όμως, δεν περιείχε την επίμαχη εκπομπή  βάση της οποίας η ανακρίτρια απέδωσε κατηγορίες στη δημοσιογράφο.

Αναλυτικά οι επισημάνσεις του Ιπποκράτη Μυλωνά

1. Στην κύρια ανάκριση για την υπόθεση «Παπαγγελόπουλου – Νοβάρτις», η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, την οποία υπερασπίζομαι, μάταια ζητά επί έξι μήνες τις δικογραφίες που αφορούν τους πολιτικούς Αδωνι Γεωργιάδη και Δημήτριο Αβραμόπουλο, ενώ επιδιώκει να λάβει μέρος της δικογραφίας για τη λίστα Λαγκάρντ, όπως είναι η κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή στο Ισραήλ το 2013 και η κατάθεση της ίδιας στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής το ίδιο έτος. Όμως τώρα έχει έρθει η κατάλληλη δικονομική ώρα για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά της.

2. Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών όλων των κατηγορουμένων στην Ανακρίτρια – Αρεοπαγίτη κ. Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, βρισκόμαστε σε εκείνο το στάδιο της ανακριτικής διαδικασίας, κατά το οποίο ασκείται το δικαίωμα αίτησης διεξαγωγής αποδείξεων κατ’ άρθρο 102 ΚΠΔ προς αντίκρουση της κατηγορίας.
Με άλλα λόγια, ο κατηγορούμενος μπορεί να ζητήσει από την κ. Ανακρίτρια να προβεί σε συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις συλλογής σημαντικών αποδεικτικών στοιχείων, όπως είναι η αναζήτηση εγγράφων και η εξέταση μαρτύρων, που είναι αναγκαία για την εξακρίβωση της αλήθειας.

3. Αυτό ακριβώς το δικαίωμα άσκησα στις 17-5-2022 για λογαριασμό της κ. Παπαδάκου, καταθέτοντας σχετική Αίτηση στην κ. Ανακρίτρια.

4. Αξίζει να τονιστεί ότι τυχόν απόρριψη αυτής της Αίτησης από την κ. Ανακρίτρια υποχρεωτικά προϋποθέτει σχετική εισαγγελική πρόταση και σύνταξη αιτιολογημένης ανακριτικής διάταξης κατ’ άρθρο 274 εδ. 3 ΚΠΔ.

5. Αντικείμενο της ανωτέρω Αίτησης είναι (συνοπτικά) η εξέταση τεσσάρων μαρτύρων υπεράσπισης, τους οποίους είχε προτείνει ήδη ο αείμνηστος Δημήτριος Τσοβόλας, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη εξεταστεί, και η επισύναψη στην παρούσα δικογραφία των καταθέσεων της Γιάννας Παπαδάκου και του Σάμπυ Μιωνή, που αυτοί έδωσαν στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ το έτος 2013. 
Επίσης ζήτησα να επισυναφθούν στην παρούσα δικογραφία οι έξι δικογραφίες, που καταγράφονται λεπτομερώς στο κατηγορητήριο σε βάρος της κ. Παπαδάκου, καθώς και όλες οι δικογραφίες για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία υποτίθεται ότι θέλησε να βλάψει η κ. Παπαδάκου. Αξίζει να τονιστεί το παράδοξο ότι το κατηγορητήριο αναφέρει όλες αυτές τις δικογραφίες ως στοιχεία σε βάρος της κ. Παπαδάκου, χωρίς αυτές να υπάρχουν στην παρούσα δικογραφία!...

6. Ως γνωστόν με την υπόθεση Νοβάρτις και την ενοχή ή μη των αναφερθέντων πολιτικών προσώπων συνδέεται ευθέως η αξιοπιστία ή μη του σημαντικού μάρτυρα Νικόλαου Μανιαδάκη, ο οποίος έδωσε νέα κατάθεση στις 11-5-2022. Σε αυτή την κατάθεση ο Μανιαδάκης αποκάλυψε ότι (εκτός από τη γνωστή δίωξη για παθητική δωροδοκία) διώκεται και για έτερη πράξη, αυτή της συμμετοχής σε δωροδοκία πολιτικού προσώπου, και δήλωσε ότι έχει απολογηθεί.
Επειδή πρόκειται για ένα νέο, πολύ σημαντικό δεδομένο, με την αναφερθείσα Αίτηση ζήτησα να επισυναφθεί στην παρούσα δικογραφία η σε βάρος του Μανιαδάκη νέα ποινική δικογραφία.

7. Στο προηγούμενο, από 28-3-2022, «Δελτίο Τύπου» είχα αναφέρει ότι «δυστυχώς η κ. Ανακρίτρια αποδίδει κατηγορία στην κ. Παπαδάκου για το περιεχόμενο της τηλεοπτικής εκπομπής “check point” του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA TV» στις 29-11-2015, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΔΙ-ΚΟΓΡΑΦΙΑ αυτή η εκπομπή!!....»
Ακολούθως η κ. Ανακρίτρια ζήτησε στις 28-3-2022 από την «ALPHA ΔΟ-ΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ» να της αποστείλει αντίγραφο της ανωτέ-ρω εκπομπής σε ψηφιακή μορφή εικόνας και ήχου.

Η συνέχεια παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον:
Η κ. Ανακρίτρια με ενημέρωσε (δια της γραμματέως της) ότι η ανωτέρω εταιρεία απέστειλε αντίγραφο της επίδικης εκπομπής σε ψηφιακή μορφή και ζήτησε να προσκομίσουμε δικό μας στικάκι USB, για να λάβουμε το αιτηθέν αντίγραφο της εκπομπής, το οποίο μου χορηγήθηκε στις 12-5-2022. Ωστόσο την επόμενη ημέρα διαπίστωσα ότι το στικάκι USB περιείχε ΑΛΛΗ εκπομπή και όχι την αιτηθείσα!! Προφανώς η κ. Ανακρίτρια δεν είχε τον χρόνο να δει αυτήν την εκπομπή, για την οποία έχει απαγγείλει κατηγορία στην κ. Παπαδάκου....
Τελικά χθες (19-5-2022) ενημερώθηκα ότι έφθασε στο γραφείο της κ. Ανακρίτριας το αντίγραφο της επίμαχης εκπομπής της 29-11-2005.
Προσθέτω ότι ήδη στην από 17-5-2022 Αίτησή μου ζήτησα να διορισθεί επίσημος πραγματογνώμονας, προκειμένου αυτός να προβεί σε απομα-γνητοφώνηση της ανωτέρω, από 29-11-2005, τηλεοπτικής εκπομπής “check point”.

8. Δεν θα αναφερθώ ακόμη στο περιεχόμενο των -ασαφών και αόριστων- κατηγοριών σε βάρος της κ. Παπαδάκου, επειδή το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, στο οποίο έχω προσφύγει στις 14-3-2022 ζητώντας την κήρυξη της ακυρότητας του κατηγορητηρίου, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΩΣΕΙ ΒΟΥΛΕΥΜΑ!!.... Τόσο δύσκολη είναι η αντίκρουση των επιχειρημάτων μου;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL