Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C17.3°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C14.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C14.4°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.2°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.4°C10.4°C
1 BF 74%
Πανεπιστημιακή Αστυνομία / «Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε» από την Κεραμέως για τους ενόπλους στα ΑΕΙ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανεπιστημιακή Αστυνομία / «Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε» από την Κεραμέως για τους ενόπλους στα ΑΕΙ

ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Κρύφθηκε πίσω από το τέχνασμα της «συνοδείας» αστυνομικών που προορίζονται για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία από άλλους αστυνομικούς, προκειμένου να μην πάρει θέση για τις αποκαλύψεις μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Μέσα στον Ιούνιο» θα μπει η αστυνομία στα πανεπιστήμια, επιβεβαίωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα Κεραμέως. Απέφυγε ωστόσο να απαντήσει ουσιαστικά, στην ερώτηση για το αν θα οπλοφορούν οι αστυνομικοί, με βάση σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής. Σε αυτό αναφερόταν σαφώς ότι «σε πρώτο χρόνο» οι αστυνομικοί της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας θα είναι πρακτικά ειδικοί φρουροί και όχι μέλη των ΟΠΠΙ (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) και είτε θα οπλοφορούν οι ίδιοι είτε θα συνοδεύονται από άλλους αστυνομικούς που θα οπλοφορούν.

«Ο νόμος προβλέπει ρητά ότι δεν φέρουν πυροβόλο όπλο», είπε η κα Κεραμέως, παρότι οι αποκαλύψεις της Καθημερινής αφορούσαν ακριβώς το πρώτο διάστημα από τον Ιούνιο μέχρι την οριστική διαμόρφωση της «κανονικής» λειτουργίας των ΟΠΠΙ, με εγκεκριμένη υπηρεσιακή οργάνωση και διάρθρωση, ακριβές καθηκοντολόγιο κτλ.

Η εμφάνιση αστυνομικών σε τουλάχιστον τέσσερα μεγάλα ΑΕΙ (σύμφωνα με την Καθημερινή θα είναι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ) στο κέντρο της Αθήνας, η Πανεπιστημιούπολη και η Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου και το Αριστοτέλειο στην Θεσσαλονίκη) κατά πολλούς απειλεί να προκαλέσει πολύ έντονες αντιδράσεις από την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ενδεικτικό της έντονης μεταστροφής του κλίματος κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι το γεγονός της ήττας της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL