Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Γονείς Γιακουμάκη / Το συγκλονιστική μήνυμα για την αυτοκτονία του 14χρονου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γονείς Γιακουμάκη / Το συγκλονιστική μήνυμα για την αυτοκτονία του 14χρονου

Οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη
(EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ)

Την απογοήτευσή τους που ένα ακόμα παιδί έπεσε θύμα bullying οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη μιλώντας για την αυτοκτονία του 14χρονου Μάκη στα Κάτω Πατήσια, η οποία τους ξύπνησε μνήμες από τα όσα έζησε το δικό τους παιδί.

Οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη μιλώντας στην εκπομπή του Star  «Αλήθειες με τη Ζήνα», τόνισαν ότι η κοινωνία μας δεν κατάφερε και πάλι να προστατεύσει ένα παιδί που έπεσε θύμα bullying κι έβαλε τέρμα στη ζωή του.

«Πιστεύαμε ότι τα βασανιστήρια που έγιναν στον Βαγγέλη μας, βασανιστήρια για τα οποία, όπως γνωρίζετε, καταδικάστηκαν οι υπαίτιοι, αλλά και ο θάνατος του παιδιού μας, θα ήταν αποτρεπτικά από το να ακούσουμε ξανά για βασανιστήρια σε άλλα παιδιά. Δυστυχώς, ο θάνατος του Βαγγέλη μας δεν έγινε φάρος για την κοινωνία μας», υπογράμμισαν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Παράλληλα εξέφρασαν τη θλίψη τους καθώς διαπιστώνουν ότι η κοινωνία επιβεβαιώνει καθημερινά ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία. Πιο αναλυτικά όπως σημείωσαν «επτά χρόνια και τρεις μήνες μετά τον θάνατο του Βαγγέλη μας νιώθουμε θλίψη που διαπιστώνουμε ότι η κοινωνία μας επιβεβαιώνει καθημερινά ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία. Ας αναλογιστούν αυτοί που πρέπει, ποιοι ευθύνονται για όλα αυτά που συμβαίνουν», κατέληξαν οι γονείς του Γιακουμάκη.

Σημειώνεται ότι σε τοίχο έξω από το σχολείου που φοιτούσε ο 14χρονος μαθητής έχει γραφτεί «να μην υπάρξει άλλος Μάκης», ενώ οι καταγγελίες για συνεχόμενο bullying και επιθέσεις από άλλα παιδιά του σχολείου είναι πολλές. Η μητέρα ενός συμμαθητή του 14χρονου, με τον οποίο ο Μάκης έκανε παρέα και εκτός σχολείου, στράφηκε κατά του διευθυντή του σχολείου. Ωστόσο ο διευθυντής του σχολείου επιμένει πως δεν υπήρξε ποτέ καταγγελία ούτε υπέπεσε στην αντίληψη καθηγητών περιστατικό bullying σε βάρος του 14χρονου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL