Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
Κώστας Βαξεβάνης / Στην αντεπίθεση μετά την κατάθεση Μανιαδάκη - Το «κρυφό χαρτί» που έχει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κώστας Βαξεβάνης / Στην αντεπίθεση μετά την κατάθεση Μανιαδάκη - Το «κρυφό χαρτί» που έχει

Ο Κώστας Βαξεβάνης
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Αίτημα για συμπληρωματική απολογία κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης προς την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, στον απόηχο της κατάθεσης του Νίκου Μανιαδάκη.

Όπως αναφέρει το documentonews.gr, ο Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσε το αίτημα μέσω των συνηγόρων του, Γιάννη Μαντζουράνη και Βασίλη Καπερνάρου, καθώς ο δημοσιογράφος έχει έναν «άσσο στο μανίκι του». Πρόκειται για τις πραγματογνωμοσύνες που έχουν διενεργηθεί σχετικά με τα ηχητικά ντοκουμέντα με τον Νίκο Μανιαδάκη, οι οποίες αποδεικνύουν τη γνησιότητα των ηχητικών. Σε αυτά ο Νίκος Μανιαδάκης, όχι μόνο παραδεχόταν ότι η υπόθεση Novartis ήταν σκάνδαλο με εμπλοκή πολιτικών προσώπων, αλλά παράλληλα είχε κάνει λόγο για εκβιασμό που φερόταν να είχε υποστεί από τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα ενώ ο ίδιος ήταν προστατευόμενος μάρτυρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Βαξεβάνης είχε καταθέσει στην ανακρίτρια απομαγνητοφωνημένο υλικό από συναντήσεις με τον Νίκο Μανιαδάκη αλλά και γραπτά μηνύματα από τις μεταξύ τους επικοινωνίες, στα οποία ο Μανιαδάκης, τον οποίο ο Βαξεβάνης κατονόμασε ως «πηγή» του για το σκάνδαλο Novartis, αποκάλυπτε εκβιασμό από τον Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως ισχυρίστηκε ο Μανιαδάκης, o Στουρνάρας τον φώναξε στο γραφείο του στην τράπεζα και, αφού του έδωσε να καταλάβει πως γνωρίζει ότι έχει καταθέσει εναντίον του και εναντίον των άλλων πολιτικών προσώπων ως προστατευόμενος μάρτυρας, τον απείλησε πως «όταν θα έρθει η Ν∆ στην εξουσία, θα γαµήσουν τους μάρτυρες και τη Δικαιοσύνη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL