Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Γλυφάδα / Συνέλαβαν τον πρώην δήμαρχο Βουκουρεστίου που κατηγορείται για διαφθορά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γλυφάδα / Συνέλαβαν τον πρώην δήμαρχο Βουκουρεστίου που κατηγορείται για διαφθορά

Sorin Oprescu
EPA

Συνελήφθη στη Γλυφάδα το απόγευμα της Τρίτης ο πρώην δήμαρχος Βουκουρεστίου, Σορίν Οπρέσκου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ρουμανικών αρχών.

Ο 71χρονος κατηγορείται από τη Ρουμανία για τα αδικήματα της δωροδοκίας, της σύστασης οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, της διαφθοράς και του ξεπλύματος χρήματος .

Την περασμένη Παρασκευή, το Εφετείο του Βουκουρεστίου ανακοίνωσε την καταδίκη του σε φυλάκιση 10 ετών και οκτώ μηνών. Ωστόσο όταν οι αστυνομικοί πήγαν να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης, δεν τον εντόπισαν στο σπίτι του, καθώς φέρεται να είχε εγκαταλείψει τη χώρα δύο εβδομάδες πριν από την καταδίκη του.

Τελικά, εντοπίστηκε στην Αθήνα όπου και συνελήφθη.

Πρόκειται για μια υπόθεση στην οποία ο Οπρέσκου κατηγορείται ότι έλαβε, τον Σεπτέμβριο του 2015, στο σπίτι του στο Τσιολπάνι, το ποσό των 25.000 ευρώ από τον υφιστάμενό του Μπόγκνταν Πόπα, πρώην διευθυντή της Διοίκησης Κοιμητηρίων, χρήματα που φέρονται να προέρχονται από παράνομες ενέργειες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

«Συνελήφθη σήμερα 17-5-2022 το απόγευμα στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 71χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Ρουμανικών Αρχών.

Ο ανωτέρω κατηγορείται για τα αδικήματα της δωροδοκίας, της σύστασης οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, της διαφθοράς και του ξεπλύματος χρημάτων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελία». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL