Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
Χαμόγελο του Παιδιού / «Η κυβέρνηση μας οδηγεί σε κλείσιμο» - Καταγγέλλει οικονομικά συμφέροντα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χαμόγελο του Παιδιού / «Η κυβέρνηση μας οδηγεί σε κλείσιμο» - Καταγγέλλει οικονομικά συμφέροντα

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και ειδικότερα κατά της υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Οργανισμού το Χαμόγελο του Παιδιού, καταγγέλλοντας μεθόδευση για το κλείσιμο της δομής που φιλοξενεί χιλιάδες παιδιά.

Ο Κώστας Γιαννόπουλος κατήγγειλε μάλιστα ότι πίσω από τις αποφάσεις κρύβονται οικονομικά συμφέροντα. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο επικεφαλής του Οργανισμού Αφήνοντας άφησε ευθείες αιχμές κατά της υφυπουργού, καταγγέλλοντας ότι «κάνει συνεργασία με παράρτημα διεθνούς φορέα για την παιδική προστασία, που έχει “πολύ χρήμα” από πίσω. Είναι αποδεδειγμένα αυτό και διαχρονικό, που ακολουθείται από συγκεκριμένο φορέα», ενώ σε άλλο σημείο της παρέμβασης του ανέφερε «Μήπως ενοχλεί ότι γίναμε το κέντρο αναφοράς;».

Σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού οι προβλέψεις του νόμου 4921/2022, θα οδηγήσουν στο κλείσιμο των Σπιτιών Ημερήσιας Φροντίδας, των Σπιτιών Μόνιμης διαβίωσης καθώς και άλλων χώρων ποιοτικής φιλοξενίας παιδιών στη χώρα.

Όπως καταγγέλλει, στον νόμο προβλέπεται ο διαχωρισμός μεταξύ των δομών Δημόσιων (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου - ΝΠΔΔ), των εκκλησιαστικών και των Ιδιωτικών (Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου - ΝΠΙΔ).

Και ακόμα. Δίνεται μεγάλη έμφαση στις κτιριακές υποδομές και καμία ιδιαίτερη αναφορά για κοινωνική ένταξη. «Προβλέπονται σειρά κτιριακών προϋποθέσεων και στελέχωση των δομών με φύλακες σαν να μιλάμε για φυλακές» αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού.

Υπαγορεύεται η φιλοξενία σε Δημόσιες δομές (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου - ΝΠΔΔ) και εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα και μετά από τεράστια ταλαιπωρία του παιδιού διερεύνηση φιλοξενίας του σε ιδιωτικό χώρο φιλοξενίας. Σε κάθε περίπτωση δεν κινείται με γνώμονα το καταλληλότερο πλαίσιο για την περίπτωση του παιδιού, αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL