Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C17.3°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C14.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C14.4°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.2°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.4°C10.4°C
1 BF 74%
Πρόβα τζενεράλε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόβα τζενεράλε

εκλογές ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πω, πω κόσμος! Χθες ήταν μια όμορφη εκλογική Κυριακή. Εκατοντάδες χιλιάδες πήγαν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ. Εκατοντάδες. Νέοι άνθρωποι, μεγάλοι άνθρωποι, πολλοί άνθρωποι.

Ήταν πολύ ωραία χθες, πράγματι. Κι ήταν πρόβα τζενεράλε. Ήταν μήνυμα ενάντια στην κυβέρνηση. Θα πω, ίσως προκλητικά, ότι η αυθόρμητη προσέλευση των ανθρώπων είχε κι έναν κινηματικό χαρακτήρα, γιατί ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα: Να τελειώσουμε με τη Δεξιά του Μητσοτάκη.

Το σύνθημα "τους στέλνουνε τον λογαριασμό" σημαίνει αυτό το πράγμα. Ότι γινόμαστε πολλοί. Ο κόσμος που συσπειρώνεται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ διαλέγει την προοδευτική πλευρά της κοινωνίας - και τη σωστή της Ιστορίας. 

Δεν αντέχουμε άλλο, κανένας, δηλαδή. Είναι μια φρίκη αυτή η περίοδος της διαλυμένης κοινωνίας, μια ανελέητη σφαγή που διαρκώς αποδεικνύεται ότι μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη. 

Μας υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης ότι θα δώσει 600 ευρώ ως επιστροφή για τους λογαριασμούς ρεύματος από τον χειμώνα μέχρι τώρα. 600 ευρώ δεν είναι καν ένας λογαριασμός. Είναι ψίχουλα. 

Μας υπόσχονται ψίχουλα. Ζούμε με ψίχουλα. Καμιά φορά αναρρωτιέσαι γιατί δουλεύεις. Για μια ασφάλιση υγείας στα νοσοκομεία που ξεπουλιούνται; Για μισό σούπερ μάρκετ; Για μια ΔΕΔΔΗΕ που σου λέει να αλλάξεις πάροχο επειδή έχεις χρέος; Γιατί δουλεύουμε;

Το μόνο της ζωής μας ταξίδιον θα είναι από το σπίτι μέχρι τη δουλειά. Η ζωή μας όλη μπήκε σε μια φούσκα κατάμαυρη, μίζερη και ασφυκτική.

Αλλά, ξέρετε, ο μεσαίωνας δεν κρατάει για πάντα. Και χθές ήταν μια όμορφη μέρα. Μια πολύ όμορφη, αναγεννησιακή μέρα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL