Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Βιασμός 24χρονης / Η εισαγγελέας ζητά την απαλλαγή του 27χρονου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βιασμός 24χρονης / Η εισαγγελέας ζητά την απαλλαγή του 27χρονου

Η Γεωργία Μπίκα
(INTIME NEWS/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ)

Την απαλλαγή του 27χρονου που κατηγορείται για τον βιασμό της 24χρονης Γεωργίας τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, εισηγείται προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα.

Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρει ότι η καταγγελία της 24χρονης υπήρξε ψευδής και κατά συνέπεια δεν θεμελιώνεται το αδίκημα της τέλεσης «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας», η οποία αποδίδεται στον 27χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρότασή της που αριθμεί 60 σελίδες, η εισαγγελική λειτουργός απορρίπτει τα όσα υποστήριξε η 24χρονη, λέγοντας ότι προέβη στην συγκεκριμένη καταγγελία για δικούς της προσωπικούς λόγους. Παράλληλα δέχεται τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι όλα όσα συνέβησαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου υπήρξαν προϊόν συναίνεσης.

Τον τελευταίο λόγο για την πορεία της υπόθεσης θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα με την έκδοση βουλεύματος. Εάν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κάνουν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, ο 27χρονος δεν θα παραπεμφθεί σε δίκη, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα καθίσει στο εδώλιο, αντιμέτωπος με κακουργηματική πράξη.

Ο κατηγορούμενος, μετά την απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του μήνα η Γεωργία είχε υποβάλει μηνύσεις για ψευδείς καταθέσεις σε βάρος μαρτύρων που κατέθεσαν στην ανακρίτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για συνολικά δύο μηνύσεις που κατατέθηκαν εις βάρος έξι ατόμων και όπως υποστηρίζει η πλευρά της 24χρονης, τα συγκεκριμένα άτομα είτε δεν ήταν στο πάρτι, όπως ισχυρίστηκαν, είτε κάποιοι είχαν αποχωρήσει πριν να συμβεί ο καταγγελλόμενος βιασμός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL