Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Μετρό – Τραμ / Στο κενό η προσπάθεια να κηρυχθεί παράνομη η στάση εργασίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετρό – Τραμ / Στο κενό η προσπάθεια να κηρυχθεί παράνομη η στάση εργασίας

Συρμός στο μετρό
(INTIME NEWS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ)

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απάντησε η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ στην στάση εργασίας που εξήγγειλαν για την Τρίτη οι εργαζόμενοι σε μετρό και τραμ, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ωστόσο, με δεδομένη τη γνωστοποίηση της απόφασης των Σωματείων το μεσημέρι της Δευτέρας, κατέστη αδύνατη η έγκαιρη εκδίκαση της προσφυγής της εταιρείας, προ της έναρξης της στάσης εργασίας, αύριο το πρωί» σημειώνει η ΣΤΑΣΥ και ζητά «προκαταβολικά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό, για την ταλαιπωρία  και τις δυσκολίες που θα συναντήσει κατά τις αυριανές, πρωινές μετακινήσεις του».

Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) Σπύρου Ρεβύθη, ο οποίος κατήγγειλε ότι «τέτοιο άρωμα δημοκρατίας έχουμε να αισθανθούμε από το 1967».

Με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει ότι «1,5 ώρα μετά την ανακοίνωση των σωματείων Εργαζομένων των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑ.ΣΥ), για την συμμετοχή μας στην στάση εργασίας στις 10/5/22 από 09:00 έως 12:00 του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της ΑΔΕΔΥ, μας ήρθε η κλήτευση από το δικαστήριο».

«Μέσα σε 1,5 ώρα λειτούργησε ολόκληρος ο μηχανισμός της εταιρίας ΣΤΑΣΥ… και των «αργόσχολων» κατά τα αλλά δικαστηρίων, για να μας δικάσουν γιατί απεργούμε για τα δικαιώματα μας, έναντι στο έκτρωμα Χατζηδάκη, που πέρασε ως νόμο η κυβέρνηση και σακατεύει όλα τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων» τονίζει και προσθέτει:

«Οι εργαζόμενοι δεν απειλούμαστε κύριοι και αυτό είναι μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση».

Στη συνέχεια τα σωματεία των εργαζομένων εξέδωσαν ανακοίνωση - καταγγελία κατά της ΣΤΑΣΥ. «Αυτό που συναντάμε στα ολοκληρωτικά καθεστώτα ή μάλλον αυτό που ούτε τα ολοκληρωτικά καθεστώτα δεν τολμούν να κάνουν, συμβαίνει εδώ υπό τον μανδύα της νομιμότητας» τονίζουν μεταξύ άλλων.

Πώς θα κινηθεί το μετρό

Τα τελευταία δρομολόγια στο μετρό το πρωί της Τρίτης έχουν ως εξής:

Δρομολόγια μετρό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL