Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
Γρεβενά / Μεγάλη έκρηξη σε εργοστάσιο - Σε σοβαρή κατάσταση ο τραυματίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γρεβενά / Μεγάλη έκρηξη σε εργοστάσιο - Σε σοβαρή κατάσταση ο τραυματίας

Πυροσβεστικό όχημα
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο ξυλείας στα Γρεβενά λίγο πριν τις 15.00 με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος να έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Η η έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο της εταιρίας ALFA WOOD ΠΙΝΔΟΣ ΑΕΒΕ στους Μαυραναίους ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Γρεβενών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη έγινε σε λέβητα του εργοστασίου και ξέσπασε πυρκαγιά η οποία επεκτάθηκε σε δεξαμενή, με την επιχείρηση κατάσβεσής της να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σοβαρή χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς του νοσοκομείου Γρεβενών, η κατάσταση του νεαρού εργαζόμενου.

Σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου η κατάσταση του τραυματία είναι σοβαρή και γίνονται ενέργειες για την μεταφορά του στην ειδική μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Γ.Παπανικολάου» στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν 28χρονο, ο οποίος την ώρα της έκρηξης εργαζόταν στην συντήρηση τμήματος του εργοστασίου.

Ο Θανάσης Γρηγοριάδης εκπρόσωπος της εταιρίας βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου Alfa Wood που εδρεύει στην Λάρισα, δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι "μόνο ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της έκρηξης που έγινε στο τμήμα του εργοστασίου όπου λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα» ενώ πρόσθεσε ότι «τα αίτια που οδήγησαν στο ατύχημα προς το παρόν δεν είναι γνωστά».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά σε υπόγειο χώρο όπου υπήρχαν λιπαντικά σιλικόνης, η οποία όμως αντιμετωπίστηκε άμεσα με την επέμβαση που έγινε στο σημείο από εννέα άνδρες και 4 οχήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL