Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Cosco / Χιλιάδες εργαζόμενοι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των απεργών λιμενεργατών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Cosco / Χιλιάδες εργαζόμενοι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των απεργών λιμενεργατών

ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΟΣΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

«Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», φωνάζουν σε όλο το λιμάνι του Πειραιά, στέλνοντας μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα, χιλιάδες διαδηλωτές από όλη την Αττική που κατέκλυσαν -μετά την ολοκλήρωση των απεργιακών πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων- τον χώρο στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO στον Πειραιά, συμπαραστεκόμενοι στους λιμενεργάτες οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ και την εφαρμογή των μέτρων προστασίας για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.

Τους χιλιάδες εργαζόμενους από όλους τους κλάδους χαιρέτησε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ τονίζοντας ότι η αλληλεγγύη δίνει δύναμη στους εργάτες της COSCO «να συνεχίσουν τον αγώνα για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους και να μπορούν να ζουν με το κεφάλι ψηλά».

«Χθες ήρθαμε αντιμέτωποι με δυνάμεις καταστολής οι οποίες έπαιξαν τον ρόλο του μπράβου για να βάλουν μέσα μια χούφτα ανθρώπους την στιγμή που οι συνάδελφοί τους πάλευαν για καλύτερα μεροκάματα, για ασφάλεια, για να μπορούμε να πάρουμε ένα μέρος από αυτά που αξίζουμε και παράγουμε. Η απάντηση που εσείς δίνετε σήμερα στο πλευρό μας είναι το καλύτερο μήνυμα και ξεκαθαρίζει την κατάσταση ότι η μάχη που έχει αρχίσει στην COSCO, στους λιμενεργάτες, θα είναι νικηφόρα ό,τι και να γίνει. Πρέπει να αποτελέσει φάρο, συνέχεια, το ίδιο πράγμα να συμβεί σε κάθε χώρο δουλειάς όπου νέοι άνθρωποι και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συνάδελφοι να δώσουν μάχη για να μπορούμε να ζούμε έτσι όπως μας πρέπει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Θα συνεχίσουμε, δεν πρόκειται να πάμε βήμα πίσω από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις μας και είμαστε πολύ περήφανοι και πολύ χαρούμενοι που γιορτάζουμε φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά στο λιμάνι μας. Ένας για όλους και όλοι για έναν. Στις προβλήτες έχει στηθεί λαϊκό γλέντι ενώ με θερμά χειροκροτήματα και συνθήματα γίνονται δεκτοί εργαζόμενοι που κατεβαίνουν στο λιμάνι για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και την συμπαράστασή τους από διάφορους κλάδους.

Οι διανομείς της «e food» κατέφθασαν με μοτοπορεία ενώ μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής σημείωσε: «Σήμερα και οι διανομείς απεργούν για την ένταξη στα ΒΑΕ, για μέτρα προστασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, για να μη σκοτωνόμαστε στη δουλειά, όπως εσείς και τόνισε πως «δε θα μπορούσαμε να μην είμαστε μαζί σας. Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας».

Εργαζόμενοι, Συνδικάτα, φοιτητές και άλλοι φορείς από το υστέρημά τους ενισχύουν και οικονομικά τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της COSCO. Σημειώνεται ότι ο τραπεζικός λογαριασμός για την οικονομική ενίσχυση είναι: ΙΒΑΝ:GR 5002604490000170200707357.

Ακόμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά υπάρχει χώρος όπου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη υγιεινής, βρεφικά γάλατα και τροφές, καθώς και παιχνίδια για τις οικογένειες των απεργών και τα παιδιά τους. (Τηλ. επικοινωνίας: 6939271539). Τέλος, στον χώρο διαβάζονται τα ψηφίσματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που στέλνονται στους απεργούς εργάτες της COSCO.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL