Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Δημόσιο κτήμα Τατοΐου / Μπαίνουν ιδιώτες και στον Φορέα Διαχείρισης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημόσιο κτήμα Τατοΐου / Μπαίνουν ιδιώτες και στον Φορέα Διαχείρισης

Τατόι
Eurokinissi

Είναι επίσημο. Οι ιδιώτες θα παραμείνουν ως συνδιαχειριστές στο δημόσιο κτήμα Τατοΐου μετά την ολοκλήρωση των έργων μέσα από τη συμμετοχή τους στον Φορέα Διαχείρισης. Πρόκειται  για το δημόσιο κτήμα Τατοΐου, το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη και δια του Γιάννη Οικονόμου επιμένει να αναφέρει ως πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το Δημόσιο «αποκαθιστά και διαχειρίζεται 32 κτίρια, ενώ προς αξιοποίηση σε ιδιώτες-επενδυτές θα δοθούν 22 κτίρια». Παράλληλα ανέφερε ότι ετοιμάζεται η σύσταση Εταιρείας Ειδικού Σκοπού για να βγάλει τις προκηρύξεις για τους ιδιώτες ενώ μετά την μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων και των έργων, που υλοποιεί το Δημόσιο εντός του κτήματος, η εταιρεία Ειδικού Σκοπού θα μετεξελιχθεί σε Φορέα Διαχείρισης του Τατοΐου  υπό μορφή ΝΠΙΔ «με τη συμμετοχή στην Διοίκησή του εκπροσώπων του Δημοσίου, της Κοινωνίας των Πολιτών, αλλά και ιδιωτών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δεν πρόσφερε καμιά πληροφορία για το σκοπό της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου που τόσο διαφήμισε μέσω διαρροών το Μαξίμου.

Αντίθετα περιέπλεξε τα πράγματα καθώς επιδόθηκε σε διαφήμιση των κυβερνητικών χειρισμών λέγοντας πως ο προϋπολογισμός των έργων που εκτελεί το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανέρχεται σε 75 εκατ.  ευρώ και προέρχεται από διάφορους πόρους από το ΕΣΠΑ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και από χορηγίες ιδιωτών ενώ ο χρονικός ορίζοντας για την υλοποίησή τους είναι η 31η  Δεκεμβρίου 2025. 

Και περιέπλεξε τα πράγματα καθώς εφόσον κατά την κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έργα έχουν μπει σε ρυθμό, έχουν χρηματοδότηση, οι χρήσεις έχουν επιλεγεί και μάλιστα σε τρία χρόνια τα έργα θα ολοκληρωθούν τι ιδέες αναμένεται να αντλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ξενάγηση στο Dumfries house;

Οπότε οι πληροφορίες περί εμπλοκής του φορέα Sustainable Markets Initiative του Καρόλου που πρόκειται για καθαρά επιχειρηματική δραστηριότητα φαίνεται ότι έχουν βάση. 

Υπενθυμίζεται ότι ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου έχει συστήσει επίσης το Natural Capital Investors Alliance (Συμμαχία Επενδυτών για το Φυσικό Κεφάλαιο) και φιλοδοξεί να συγκεντρώσει 10 δισ. δολάρια έως το τέλος του 2022, εν είδει αποθεματικού ταμείου από το οποίο θα χρηματοδοτηθούν βιώσιμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL