Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
3ο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ / Χωρίς εκπλήξεις η κάλυψη από τα κανάλια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

3ο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ / Χωρίς εκπλήξεις η κάλυψη από τα κανάλια

ΜΕΓΚΑ

Oχι πως περιμένει κανείς από τα κανάλια να μάθει για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι γνωστό σε όλους και, καθώς... έχουσιν γνώσιν οι φύλακες, δημιούργησαν εγκαίρως το web TV ώστε να μεταδώσουν την εναρκτήρια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και να καλύψουν τις εργασίες του συνεδρίου.

Παρά ταύτα, η ΑΥΓΗ παρακολούθησε τα δελτία ειδήσεων σε όλα τα κανάλια, μάλλον από ενός είδους επαγγελματική διαστροφή, προκειμένου να καταγράψει εάν και τι μετέδωσαν από την πρώτη ημέρα του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, την περασμένη Πέμπτη. Το γενικό συμπέρασμα είναι, όπως ακριβώς αναμενόταν, η υποβάθμιση της πολιτικής εκδήλωσης από το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών. Μολονότι σχεδόν όλοι συνδέθηκαν ζωντανά με απεσταλμένο από το Τάε Κβον Ντο, η σύνδεση ήταν ολιγόλεπτη και μετά το δεύτερο ημίωρο των δελτίων, μετά το Ουκρανικό, μετά τις εξελίξεις της Ρούλας Πισπιρίγκου και μετά τη δίκη του γυναικοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και μετά το lockdown της Σαγκάης.

Δεδομένου ότι η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε μετά τις 7.30 το απόγευμα της Πέμπτης, ορισμένα δελτία δεν πρόλαβαν να μεταδώσουν αποσπάσματα από την ομιλία, καθώς ολοκληρώνονταν.

* Μία τέτοια περίπτωση ήταν το δελτίο ειδήσεων του Alpha, όπου το θέμα του sυνεδρίου έπαιξε 11ο στη σειρά, για 1.20’’, με πραγματικά αγωνιώδη προσπάθεια της ρεπόρτερ να δώσει μια πλήρη εικόνα κατά το δυνατόν σε ένα τόσο σύντομο διάστημα.

* Το Open ανήκει επίσης σε αυτή την κατηγορία: συνδέθηκε απευθείας με τον απεσταλμένο του, πριν ξεκινήσει η ομιλία, σε μια ανταπόκριση του 1.40’’, στην 11η θέση στον οδηγό του δελτίου, λίγο πριν τελειώσει.

* Το Mega λίγο πριν από το τέλος, στην 8η σειρά, συνδέθηκε με τον ανταποκριτή του στο Τάε Κβον Ντο, ενώ μετέδωσε και απόσπασμα της ομιλίας περιλαμβάνοντας το κεντρικό σύνθημα «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Οι αναφορές δεν ξεπέρασαν τα 3.50'', περιλαμβανομένου του σχολίου Πρετεντέρη, ότι λέει θα περιμένει να δει και τα άλλα συνέδρια των άλλων κομμάτων για να σχολιάσει...

* Το Star επιφύλαξε την ίδια ακριβώς μεταχείριση, καταφέρνοντας ακόμα λιγότερο χρόνο, 2.10''.

* Ο ΣΚΑΪ, από την άλλη πλευρά, δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα, καθώς αγνόησε εντελώς το συνέδριο. Τσιμουδιά.

* Κάπως καλύτερη μεταχείριση είχε η ΕΡΤ, καθώς μετέδωσε την είδηση του συνεδρίου στο πρώτο μισάωρο, 4ο θέμα, μετά το Ουκρανικό, τις ανατιμήσεις στο ρεύμα και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, και την αύξηση του κατώτατου μισθού. Η ΕΡΤ μετέδωσε ζωντανά την ανταπόκριση του πολιτικού συντάκτη και απόσπασμα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα με τις 5+1 δεσμεύσεις σε χρόνο 5.10''.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL