Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Κυψέλη / Σφαγές δέντρων διά χειρός Μπακογιάννη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυψέλη / Σφαγές δέντρων διά χειρός Μπακογιάννη

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Σε σφαγή δέντρων προχωρούν τα μισθωμένα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, με τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη να τυρβάζει περί άλλα, την ώρα που είναι κοινώς παραδεκτό ότι η πρωτεύουσα έχει σοβαρό έλλειμμα πρασίνου και εν γένει ψηλής βλάστησης.

Χθες το πρωί σε μια γειτονιά της Κυψέλης γίναμε μάρτυρες της σφαγής των λιγοστών ακακιών, που με τη φυλλωσιά τους δίνουν λίγο ίσκιο τους θερινούς μήνες, όταν το μπετόν και η άσφαλτος βράζει. Καλέσαμε άμεσα τον δήμαρχο Πρασίνου Χρήστου Τεντόμα, ο οποίος ανταποκρίθηκε, αποστέλλοντας γεωπόνο για αυτοψία.

Το αποτέλεσμα ήταν από τις δέκα ακακίες, που είχαν ύψος ίσο με τετραώροφης πολυκατοικίας, να μείνουν στο ύψος διώροφης πολυκατοικίας μόλις τέσσερις. Οι υπόλοιπες έπεσαν θύματα του «σφαγέα» με το αλυσοπρίονο, ο οποίος με μεγάλη ικανοποίηση έκοψε σύρριζα τα ψηλά κλαδιά στις ακακίες.  Άγνωστο το πότε θα μεγαλώσει ξανά ο κορμός των λιγοστών δέντρων.  Άγνωστο, επίσης, πότε αυτά τα λιγοστά δέντρα θα αποκτήσουν ξανά τη φυλλωσιά τους.

Η ίδια σφαγή που έγινε χθες σε μια γειτονιά της πυκνοκατοικημένης Κυψέλης συμβαίνει εδώ και μήνες σε πολλές γειτονιές της Αθήνας μέσω μιας υπερβολικά δαπανηρής εργολαβίας, η οποία λήγει το 2023. Η αρχή έγινε με τις μουριές, που, όπως δηλώνει συχνά-πυκνά ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Χρήστος Τεντόμας, η κοπή του κορμού αυτών των δέντρων γίνεται επειδή έχουν πληγεί από κάποιο μεταδοτικό σκουλήκι.

Το ζήτημα τέθηκε και στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων, με έντονες διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, που ζητούσε εξηγήσεις για τις οδηγίες που έχουν δοθεί στο εργολαβικό συνεργείο, που σφαγιάζει τα δέντρα στις γειτονιές της Αθήνας. Το ζήτημα θα συζητηθεί ξανά στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων την 4η Μαΐου. Ας ευχηθούμε μέχρι τότε να έχουν δοθεί οδηγίες στο εργολαβικό συνεργείο και να σωθούν όσα δέντρα απομένουν σφηνωμένα ανάμεσα στα στενά πεζοδρόμια, πού είναι πνιγμένα από το μπετόν και στην άσφαλτο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL