Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Πάτρα / Στον ρυθμό της φρίκης η τηλεόραση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάτρα / Στον ρυθμό της φρίκης η τηλεόραση

ΠΑΤΡΑ

Στον ρυθμό των εξελίξεων της τραγωδίας των τριών κοριτσιών στην Πάτρα χορεύουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί τα τελευταία 24ωρα, αφιερώνοντας περισσότερο από το μισό του χρόνου της ενημέρωσης στα δελτία ειδήσεων στην ανατριχιαστική αυτή υπόθεση. Και η πρόβλεψη δεν είναι καθόλου ευοίωνη, καθώς το πιθανότερο είναι το σίριαλ να συνεχιστεί για πολλές ακόμη εβδομάδες.

Η διαχείριση του θέματος δεν ήταν και η καλύτερη: από το ολογραμμα του μικρού παιδιού παρέα στο στούντιο με τον Ευαγγελάτο, μέχρι τις «μαρτυρίες» της χαρτορίχτρας, τα βαμμένα νύχια, τις φωτογραφίες στο Facebook, ένα φρικτό έγκλημα με θύματα παιδιά, έγινε αστυνομικό μυθιστόρημα σε πολλές συνέχειες, που έφτασε να πυροδοτεί και εκδηλώσεις «κοινωνικής οργής».

Η συγκέντρωση λιντσαρίσματος εκατοντάδων ανθρώπων έξω από το σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, οι αποδοκιμασίες, οι θανατικές καταδίκες, οι κρεμάλες, οι κατάρες και τα «φόνισσα» προφανώς δεν είναι η απάντηση, όπως έχουν αρχίσει να επαναλαμβάνουν και τα ίδια τα κανάλια.

Εν τω μεταξύ, το Mega διαφημίζει ακόμα μεγαλύτερη φρίκη. Ένα «ντοκουμέντο- φωτιά» στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη απόψε, ένα ντοκουμέντο που (παρότι φωτιά) «παγώνει το αίμα», όπως αναφέρει.

Πληροφορίες από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης λένε ότι έχουν ληφθεί ήδη πολλές καταγγελίες, οι οποίες ήδη εξετάζονται, ενώ συλλέγονται και στοιχεία από όλα τα κανάλια, προκειμένου να ελεγχθεί συνολικά η κάλυψη.

Να σταματήσει η ανθρωποφαγία

Την ίδια ώρα, η Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών, στην οποία μετέχουν 22 οργανώσεις, ζητεί την παρέμβαση του ΕΣΡ για να σταματήσει η “ανθρωποφαγία των ΜΜΕ στην υπόθεση της Πάτρας”, ενώ καλούν την ΕΣΗΕΑ να παρέμβει για τη δεοντολογία ενάντια στη “σκύλευση” πάνω σε νεκρά παιδιά. Σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία αναφέρει:

«Στα ελληνικά -και όχι μόνο- σπίτια παίζει αδιάκοπα η είδηση που σκορπάει φρίκη στους μεγάλους, πόνο και τρόμο στα παιδιά. Ο φόνος -οι φόνοι-; παιδιού από τα χέρια της μητέρας φεύγει πέρα από τα όρια και της πιο νοσηρής φαντασίας και δεν είμαστε στο αρχαίο θέατρο να περιμένουμε την αυλαία της κάθαρσης» σημειώνει η Πρωτοβουλία στην έκκληση της προς το ΕΣΡ.

Αναφέρει πως περιμένει την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ για την «αποτροπή της αντιδεοντολογικής ενημέρωσης, ώστε να μην υποκινούνται ακραίες και επικίνδυνες αντιδράσεις», γιατί ο «λόγος ανήκει μόνο στην υπεύθυνη ενημέρωση των εντεταλμένων αρχών και των επιστημόνων εκπροσώπων της ιατροδικαστικής και ιατρικής κοινότητας».

«Ας μην κάνουμε τα πράγματα χειρότερα, ας προφυλάξουμε την κοινωνία από την ακρότητα με την εμπορευματοποίηση του δράματος. Ησκύλευση πάνω στο νεκρό παιδικό σωματάκι για λόγους ακροαματικότητας και μόνο τείνει να αφαιρεί κάθε ίχνος σεβασμού και ανθρωπιάς.

Κάθε γυναίκα, κάθε άντρας ας μείνουμε με τη σιωπή και ίσως ένα καυτό δάκρυ, συμμέτοχες/οι στο καθολικό πένθος. Αργότερα θα έρθει η ώρα των υπεύθυνων αναλύσεων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL