Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
Ρούλα Πισπιρίγκου / «Η Τζωρτζίνα δεν έχει κάνει ακόμα το μεγάλο επεισόδιο» - Τι έλεγε στους γιατρούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρούλα Πισπιρίγκου / «Η Τζωρτζίνα δεν έχει κάνει ακόμα το μεγάλο επεισόδιο» - Τι έλεγε στους γιατρούς

Η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

Τα στοιχεία που οδήγησαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου κρατούμενη για τον θάνατο της ίδιας της της κόρης, περιλαμβάνονται αναλυτικά στο περίπου 18 σελίδων διαβιβαστικό της Αστυνομίας.

Αίσθηση προκαλεί ένα στιγμιότυπο που αναφέρεται στην έκθεση, καθώς οι ίδιοι οι γιατροί το συγκράτησαν ως επιβαρυντικό. Στο σημείο του εγγράφου που αναλύεται το προανακριτικό υλικό, περιγράφεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου μία μόλις ημέρα πριν το θανατηφόρο επεισόδιο είχε πει στους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου Παίδων, όπου νοσηλευόταν η 9χρονη, ότι «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Η κατηγορούμενη θεωρείται ότι ουσιαστικά προανήγγειλε τον θάνατο του κοριτσιού αφού από τις καταθέσεις δεν φαίνεται να υπήρχε λόγος ανησυχίας για την έλευση ενός μεγάλου επεισοδίου, που θα μπορούσε να είναι και θανατηφόρο.

Όπως χαρακτηριστικά περιγράφεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, σε κανένα από τα επεισόδια δεν ήταν παρόντες οι γιατροί. «Στις 21 Ιανουαρίου του 2022 εισήχθη σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Πατρών, παρέμεινε για 12 ώρες και επέστρεψε σε Παιδιατρική Κλινική. Έπειτα από 24 ώρες εμφανίστηκαν άλλα τέσσερα επεισόδια μικρής διάρκειας, τα συμπτώματα των οποίων υποχώρησαν και μεταφέρθηκε εκ νέου στη ΜΕΘ έμεινε για 36 ώρες, επέστρεψε πίσω στην Κλινική και έπειτα από 24 ώρες εμφάνισε νέο επεισόδιο. Με άπνοια, αποκορεσμό, κυάνωση και βραδυκαρδία. Το κορίτσι εισήχθη εκ νέου στη ΜΕΘ και έμεινε εκεί για 24 ώρες χωρίς να έχει συμπτώματα. Τότε αποφασίζεται η διακομιδή του παιδιού στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού».

Τα τελευταία 24ωρα της Τζωρτζίνας

Την πρώτη ημέρα της μεταφοράς της η 9χρονη δεν παρουσίασε κανένα επεισόδιο, όμως το δεύτερο 24ωρο εμφάνισε επεισόδιο που διήρκεσε τρεισήμισι λεπτά. Το συγκεκριμένο περιστατικό αντιμετωπίστηκε, όμως από τις 28 έως τις 29 Ιανουαρίου εμφάνισε μικρής διάρκειας επεισόδια, με το τελευταίο να έχει συμπτώματα άπνοιας, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η εισαγωγή της Τζωρτζίνας στην εντατική, όμως στις 13.50 το παιδί κατέληξε.

«Από την Υπηρεσία μας εξετάστηκε το σύνολο του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού τόσο στο Ωνάσειο όσο και στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού. Κατά τη νοσηλεία στο Ωνάσειο δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο επικίνδυνης ταχυκαρδίας και διαπιστώθηκε η κανονική λειτουργία του απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στο παιδί. Επίσης, έγιναν εξετάσεις για τα γονίδια, εξειδικευμένος γενετικός έλεγχος και εξετάστηκαν όλα τα σύνδρομα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο με αρνητικό αποτέλεσμα σε όλα» φέρεται να αναφέρεται στο διαβιβαστικό.

Καταθέσεις μαρτύρων φέρεται να αναφέρουν ότι η μητέρα του κοριτσιού, μόλις εκείνο μεταφέρθηκε στο Παίδων, ζήτησε να μείνει σε μονόκλινο με την κόρη της. Στο πρώτο βράδυ στο δωμάτιο φέρεται να ήταν παρών και ο πατέρας, ενώ από τις 27 Ιανουαρίου κι έπειτα παρούσα ήταν μόνο η μητέρα της. Σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού, η Ρούλα Πισπιρίγκου ρωτούσε αν υπάρχουν κάμερες στο νοσοκομείο, δηλώνοντας αγχωμένη επειδή αφήνει τα πράγματα της στο δωμάτιο και φοβόταν για κλοπές.

«Κάποια από τα φάρμακα που εχορηγούντο στο παιδί ήταν ενδοφλέβια και κάποια από τη γαστροστομία που έφερε για τη σίτιση του. Η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε ότι γνώριζε να χορηγεί τα φάρμακα από τη γαστροστομία και γι αυτό αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί. Μέσα στο νοσοκομείο το παιδί παρουσίασε νέα επεισόδια και εξαιτίας αυτών δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει την χορήγηση των φαρμάκων η Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά να το κάνει αποκλειστικά η νοσοκόμα»

Η ημέρα θανάτου

Στις 29 Ιανουαρίου 2022, λίγο πριν από τις 2.30 μία από τις νοσηλεύτριες αντιλαμβάνεται την Ρούλα Πισπιρίγκου να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Σύμφωνα με την μαρτυρία ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια προκάλεσαν εντύπωση. Η μητέρα, πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια φέρεται να είπα χαμηλόφωνα κάτι που δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Όταν η εργαζόμενη αντιλήφθηκε ότι το παιδί είχε νέο επεισόδιο, ενημέρωσε την εφημερεύουσα γιατρό και άμεσα βρέθηκαν στον θάλαμο της Τζωρτζίνας.

Εκεί διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε κυάνωση, ήταν απνοϊκό και τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι από το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει, όταν πέσουν οι σφυγμοί του παιδιού. Το παιδί διασωληνώθηκε και πάλι και λίγο αργότερα 15.50 κατέληξε.

Ο θάνατος επήλθε έπειτα από δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία, αναφέρεται στην τοξικολογική έκθεση και προστίθεται ότι «στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε κεταμίνη σε πολύ υψηλή συγκέντρωση 6,5 ml ανά ml. Ο χρόνος που χρειάστηκε για να δράσει η κεταμίνη είναι από 5 ως 20 λεπτά».

«Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα»

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι το επεισόδιο ήταν ραγδαίο και ότι κανένας από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν χορήγησε στο παιδί κεταμίνη. «Η μητέρα ήταν συνεχώς παρούσα και κοντά στο παιδί, ήταν εκείνη ήταν που ζήτησε μονόκλινο δωμάτιο, τεχνηέντως ρώτησε για τις κάμερες και δήλωσε ότι γνωρίζει να χορηγεί τα φάρμακα μέσω γαστροστομίας» αναφέρεται στο διαβιβαστικό και συμπληρώνεται: «Στις 28 Ιανουαρίου μία ημέρα πριν το παιδί πεθάνει, η μάνα είπε στους γιατρούς πως αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Στην πραγματικότητα, «προέβλεψε» το μεγάλο επεισόδιο του παιδιού που τελικά συνέβη και οδήγησε στον θάνατό του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα λεγόμενα της έκαναν αίσθηση στους γιατρούς γιατί από τα δεδομένα που είχαν τίποτε δεν προμήνυε ένα μεγάλο επεισόδιο. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Παίδων τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την αποχώρηση του πατέρα, ενώ όταν εκδηλώθηκε το τελευταίο επεισόδιο εκείνη ήταν ψύχραιμη κατά τη διάρκεια των απεγνωσμένων προσπαθειών των γιατρών να σώσουν το παιδί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL