Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Χανιά / Φυλάκιση με αναστολή στον 25χρονο που παρέσυρε τους δύο φοιτητές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χανιά / Φυλάκιση με αναστολή στον 25χρονο που παρέσυρε τους δύο φοιτητές

FACEBOOK/..για τη Στέλλα και τον Γιάννη...

Ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης έξι ετών και εννέα μηνών με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, τον οδηγό του ΙΧ που στις 17 Αυγούστου του 2017 στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου παρέσυρε και σκότωσε τη Στέλλα και το Γιάννη.

Ο Γιάννης 19 ετών φοιτητής και η Στέλλα, 20 ετών φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ βάδιζαν τον Αύγουστο του 2017, στην άκρη του δρόμου, καθώς δεν υπήρχε πεζοδρόμιο, παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο, λίγα μόλις μέτρα πριν την κεντρική είσοδο του εκπαιδευτικού ιδρύματος που οδηγούσε ένας 20χρονος τότε, ο οποίος σήμερα κρίθηκε ένοχος σε πρώτο βαθμό. Το σώμα του Γιάννη εκτινάχτηκε 70 μέτρα, ενώ της 20χρονης Στέλλας καρφώθηκε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, φρέναρε και στη συνέχεια επιτάχυνε, ενώ συνέχισε την πορεία του με το άψυχο σώμα της κοπέλας μπροστά του, για να σταματήσει όταν προσέκρουσε σε σταθμευμένο μηχανάκι, το οποίο και σφηνώθηκε στις ρόδες του αυτοκινήτου.

Στη δίκη που έγινε μετά από πολλές αναβολές, συγκλόνισαν οι μανάδες των δύο φοιτητών που ζήτησαν την επιβολή μιας αυστηρής ποινής κι έκαναν λόγο για εγκληματική οδήγηση από πλευράς του κατηγορουμένου. Η δίκη ξεκίνησε την Τετάρτη 30 Μαρτίου, 4 χρόνια και 7 μήνες μετά το τραγικό συμβάν.

Η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της τόνισε ότι τόσο μέσα από τις καταθέσεις των μαρτύρων όσο και από την πραγματογνωμοσύνη, έχει διαπιστωθεί ότι ο κατηγορούμενος έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, επιδεικνύοντας εγκληματική αμέλεια. Πρότεινε να κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και για διατάραξη συγκοινωνιών από αμέλεια, εξαιτίας της οποίας προήλθε θάνατος δύο ανθρώπων.  

Κατά την απολογία του, ο 25χρονος σήμερα δράστης ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, υποστηρίζοντας ότι δεν θυμάται τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό γεγονός.

Η εκδίκαση της υπόθεσης, ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα. 

Καμιά απόφαση δεν μπορεί να μας δικαιώσει, δήλωσε η μητέρα της Στέλλας, μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Η ίδια απηύθυνε έκκληση προς τους πολιτικούς και τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Κρήτης να προχωρήσουν στην κατασκευή ενός κυκλικού κόμβου που θα υποχρεώνει τους οδηγούς να μην αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα.

Η δικηγόρος της οικογένειας της Στέλλας, υπογράμμισε ότι το δικαστήριο εξάντλησε κάθε περιθώριο ποινής που προβλέπει ο νόμος.

Η μητέρα του 19χρονου Γιάννη, έκανε λόγω για εγκληματική οδηγική συμπεριφορά του κατηγορούμενου, ενώ απευθυνόμενη στους δικαστές τόνισε: «Κρατιόμαστε τόσα χρόνια και περιμένουμε την απόφασή σας, όχι εμείς, αλλά όλη η Ελλάδα. Αυτός ο άνθρωπος είναι έξω και η μητέρα του τον αγκαλιάζει, ενώ εμείς χάσαμε τα παιδιά μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL