Την ιδιωτικοποίηση μέρους της φύλαξης των εγκαταστάσεων του δήμου Πειραιά, κυρίως στην Α’ και Β’ Δημοτική Κοινότητα, στο κέντρο δηλαδή της πόλης, αποφάσισε στις 23 Μαρτίου 2022 κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.
Όπως καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «Πειραιάς για Όλους» με επικεφαλής τον Νίκο Μπελαβίλα, η απόφαση αυτή ελήφθη χωρίς την κατάθεση οικονομοτεχνικής μελέτης που να αποδεικνύει ότι πράγματι συμφέρει η ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, θα διεξαχθεί μειοδοτικός διαγωνισμός με ετήσιο προϋπολογισμό 245.520 ευρώ για τη νυχτερινή εποχούμενη φύλαξη 11 χώρων - ανάμεσά τους η πλατεία Καραϊσκάκη, ο Τινάνειος κήπος και το Μικρολίμανο - με 3 αυτοκίνητα και 5 εργαζόμενους που υποχρεούται να διαθέσει η εταιρεία.
«Η παράταξή μας “Πειραιάς για Όλους” καταψήφισε την πρόταση, καθώς εκτιμά ότι με τον ίδιο προϋπολογισμό ο Δήμος θα μπορούσε να απασχολήσει 17 συμβασιούχους νυχτοφύλακες» καταλήγει.