Live τώρα    
Δήμος Πειραιά / 245 χιλιάδες ευρώ για φύλαξη κεντρικών σημείων της πόλης από ιδιωτική εταιρεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δήμος Πειραιά / 245 χιλιάδες ευρώ για φύλαξη κεντρικών σημείων της πόλης από ιδιωτική εταιρεία

ΛΟΚ ΝΤΑΟΥΝ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΑΣΑ ΛΙΜΑΝΙ
(EUROKINISSI /ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Την ιδιωτικοποίηση μέρους της φύλαξης των εγκαταστάσεων του δήμου Πειραιά, κυρίως στην Α’ και Β’ Δημοτική Κοινότητα, στο κέντρο δηλαδή της πόλης, αποφάσισε στις 23 Μαρτίου 2022 κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Όπως καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «Πειραιάς για Όλους» με επικεφαλής τον Νίκο Μπελαβίλα, η απόφαση αυτή ελήφθη χωρίς την κατάθεση οικονομοτεχνικής μελέτης που να αποδεικνύει ότι πράγματι συμφέρει η ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, θα διεξαχθεί μειοδοτικός διαγωνισμός με ετήσιο προϋπολογισμό 245.520 ευρώ για τη νυχτερινή εποχούμενη φύλαξη 11 χώρων - ανάμεσά τους η πλατεία Καραϊσκάκη, ο Τινάνειος κήπος και το Μικρολίμανο - με 3 αυτοκίνητα και 5 εργαζόμενους που υποχρεούται να διαθέσει η εταιρεία.

«Η παράταξή μας “Πειραιάς για Όλους” καταψήφισε την πρόταση, καθώς εκτιμά ότι με τον ίδιο προϋπολογισμό ο Δήμος θα μπορούσε να απασχολήσει 17 συμβασιούχους νυχτοφύλακες» καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0