Live τώρα    
Θέατρο Εμπρός / Συγκέντρωση στο δημαρχείο ενάντια στα σχέδια Μπακογιάννη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θέατρο Εμπρός / Συγκέντρωση στο δημαρχείο ενάντια στα σχέδια Μπακογιάννη

Θέατρο Εμπρός Δημαρχείο
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το Θέατρο Εμπρός άφησε το σανίδι και βρίσκεται σήμερα στο πεζοδρόμιο της οδού Αθηνάς έξω απ' το Δημαρχείο, με σκοπό να περάσει μέσα απ' τα παράθυρα η φωνή του και ν΄ ακουστεί η διαμαρτυρία για το μέλλον που σχεδιάζεται σε σχέση με τον εμβληματικό χώρο για τον Πολιτισμό και τα κινήματα στου Ψυρρή. Είναι μια κινητοποίηση η οποία έρχεται να πραγματοποιηθεί στον απόηχο της αναγγελίας του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, για εκκένωση και ανάπλαση του χώρου, με χαρακτηριστικά πολύ διαφορετικά σε σχέση με τη σημερινή του παρουσία και άμεσα συνδεδεμένα με την ευρύτερη τουριστικοποίηση που εφαρμόζεται στο κέντρο της πόλης.

Δημαρχείο Θέατρο Εμπρός
avgi.gr

Ειδικότερα προωθείται η σύμβαση μίσθωσης του ακινήτου μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), που προβλέπει να πληρώνει ο Δήμος κάθε μήνα 4.000 ευρώ για τα επόμενα 20 χρόνια, τη στιγμή που υπάρχει τρόπος όπως τονίζουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να περάσει το κτίριο απευθείας από την «απρόσωπη» ΕΤΑΔ στην ιδιοκτησία του Δήμου.

avgi.gr

Είναι άγνωστο ή αδιάφορο στον κ. Μπακογιάννη ότι τα τελευταία 11 χρόνια παράγεται με αυτοδιαχειριζόμενο τρόπο πολιτισμός τον οποίο ο δήμαρχος της Αθήνας δεν αναγνωρίζει δηλώνει μεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Βασίλης Κουκαλάνι.

 

https://www.youtube.com/watch?v=IFQ_s0gAS7w

 

Η πρόταση αυτή αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο, όχι όμως σε καθεστώς ησυχίας, αλλά σε καθεστώς συνθημάτων που υπενθυμίζουν από τη μία τη μακρά ιστορία του αυτοοργανωμένου χώρου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι που συμμετάσχουν στην αυτοδιαχείρισή του, από το 2011 έως σήμερα εκατοντάδες είναι οι καλλιτέχνες που παρουσίασαν αφιλοκερδώς και με ελεύθερη είσοδο 500 διαφορετικά θεατρικά έργα σε περισσότερες από 2.000 παραστάσεις, 600 συγκροτήματα έχουν παίξει με τον ίδιο τρόπο live, αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, κινηματικές πρωτοβουλίες και καλλιτεχνικές ομάδες έχουν μπορέσει να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις ενίσχυσης, ενώ έχουν γίνει πάνω από 300 ομιλίες και διαλέξεις για όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας, και παρά πολλά ακόμη δρώμενα σε σχέση με την κοινωνία και τον Πολιτισμό.

Η σημερινή κινητοποίηση δεν έχει το βλέμμα μόνο στο παρελθόν, αλλά αναδεικνύει ταυτόχρονα τη σημασία να μην αλλάξει ο χαρακτήρας του χώρου, για τον οποίο περιγράφεται στα σχέδια του Δήμου ότι θα έχει μεν πολιτιστικό χαρακτήρα, το ζήτημα όμως είναι να είναι προσβάσιμος για όλο τον κόσμο και να μη μετατραπεί σ' ένα ακόμη αποστειρωμένο σημείο στην πόλη, το οποίο θ’ αφήνει όσους ζορίζονται οικονομικά έξω απ' την πόρτα του να θυμούνται τα παλιά. Ενάντια σ' αυτό μέλλον έχουν προστεθεί επίσης 277 υπογραφές καλλιτεχνών και ακαδημαϊκών με τη λίστα να μεγαλώνει διαρκώς.

https://www.youtube.com/watch?v=TE0JW504wsMhttps://www.youtube.com/watch?v=VWsclTGaY9Ihttps://www.youtube.com/watch?v=hchTqCkRjC4&feature=youtu.be

 

θέατρο Εμπρός
avgi.gr
θέατρο Εμπρός
avgi.gr

Φωτογραφίες/βίντεο: Κώστας Παπαντωνίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0