Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
15.3°C20.2°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.6°C18.3°C
2 BF 80%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.0°C18.7°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.5°C19.8°C
3 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
0 BF 88%
Δίκη Τοπαλούδη / Οργή για τη νέα διακοπή - «Κανείς δεν νοιάζεται για μας»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δίκη Τοπαλούδη / Οργή για τη νέα διακοπή - «Κανείς δεν νοιάζεται για μας»

Ελένη Τοπαλούδη γονείς Κούλα Αρμουτίδου μητέρα
(INTIME NEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Για ακόμη μια φορά οδηγήθηκε σε διακοπή η δίκη ενώπιον του Μικτό Ορκωτό Εφετείο για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Η δίκη για τέταρτη φορά από την έναρξη της και ενώ ξεκίνησαν οι μαρτυρικές καταθέσεις στην προηγούμενη συνεδρίαση, διακόπηκε για τις 6 Απριλίου 2022, καθώς ένα μέλος της σύνθεσης νοσεί με κορωνοιό.

 Η νέα διακοπή δόθηκε και πάλι ενώ στο βήμα του μάρτυρα επρόκειτο να ανέβουν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, εξέλιξη που προκάλεσε την οργή της μητέρας του θύματος. 

Μητέρα Ελένης: «Τι, δηλαδή θα κάνουμε πάλι το ταξιδάκι Διδυμότειχο και πίσω; Κανείς δεν νοιάζεται για μας. Τι να πω» είπε η γυναίκα ενώ ο σύζυγος της Γιάννης Τοπαλούδης ζήτησε από την πρόεδρο να οριστούν συνεχόμενοι δικάσιμοι μετά τις 6 Απριλίου.

Πρόεδρος: Το έχουμε κοιτάξει.

Πατέρας Ελένης: Γονέας του ενός κατηγορούμενου απειλούσε τους μάρτυρες. Παρακαλώ να έχουμε τον δέοντα σεβασμό, κυρία πρόεδρε.

   Στο εδώλιο ήταν παρόντες σήμερα και οι δύο, καταδικασμένοι σε πρώτο βαθμό ισόβια και 15ετη κάθειρξη ο καθένας, κατηγορούμενοι.

Κατά τη μεταφορά των δύο κατηγορουμένων στο δικαστήριο, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη και οι μητέρες της Ερατούς και της Γαρυφαλλιάς, θύματα επίσης στυγερών εγκλημάτων που βρίσκονταν στο δικαστήριο για να συμπαρασταθούν στους γονείς της φοιτήτριας, τους είπαν να έχουν «κάτω τα μάτια σας». Οι μαυροφορεμένες γυναίκες φώναξαν στους δύο κατηγορούμενους «ντροπή σας» που «αντί να σκύβουν το κεφάλι, γελάνε, χωρίς ίχνος μετάνοιας».

Μητέρα Ερατούς: Τα κεφάλια σας χαμηλά, δολοφόνοι. Τι τα φυλάτε τα καλόπαιδα, μην πάθει τίποτα μία τρίχα από τα μαλλιά τους; (προς τους αστυνομικούς). Να σας φέρουμε και παπά ρε να εξομολογηθείτε, να πάτε στον παράδεισο.

Ελένη Τοπαλούδη πανό
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Σημειώνεται ότι η αποδεικτική διαδικασία ξεκίνησε στην προηγούμενη συνεδρίαση της δίκης με τις καταθέσεις του ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της Ελένης και του λιμενικού που ερεύνησε την υπόθεση τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο. 

Τα ευρήματα πάνω στο άψυχο κορμί της Ελένης Τοπαλούδη δείχνουν το λιγότερο ότι το κορίτσι υπέστη βασανισμό, κανένα «ίχνος ανθρωπισμού» δεν βρέθηκε στη σορό της, ήταν τα συνταρακτικά λόγια του ιατροδικαστή Παναγιώτη Κοτρέτσου.

Στο μεταξύ, η Κούλα Αρμουτίδου σε μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής λίγες ώρες πριν καταθέσει στη δίκη, μίλησε σε εκδήλωση, στον Ωρωπό, για την έμφυλη βία και ζήτησε να μπει ένα τέλος στις γυναικοκτονίες και την κακοποίηση των γυναικών.

«Πιάνεις το παιδί στα χέρια σου, είναι η ζωή σου, το φως, η προσμονή, το όνειρο και να έρχονται δύο ανθρωπόμορφα τέρατα και να σου το παίρνουν μέσα σε μια νύχτα, με βασανισμό, μαρτύριο γιατί έτσι είχαν μάθει, να είναι οι νταήδες», ανέφερε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη μεταξύ άλλων στο σχετικό απόσπασμα που μετέδωσε το Mega.

Ελένη Τοπαλούδη πανό
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι – ένας 25χρονος με καταγωγή από τη Ρόδο και ένας 23χρονος με καταγωγή από την Αλβανία – έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και επιπλέον ποινή 15ετούς κάθειρξης. Σύμφωνα με την δικογραφία, οι σχεδόν συνομήλικοι της Ελένης, την βίασαν με την απειλή μαχαιριού και χτυπώντας την, άγρια στο κεφάλι με μπουνιές και με ένα ηλεκτρικό σίδερο και εν συνεχεία την πέταξαν χτυπημένη σε βραχώδη παραλία στην περιοχή Λίνδος της Ρόδου ενώ ήταν ζωντανή και τους παρακαλούσε λίγο πριν να την πάνε σε Νοσοκομείο.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στους δύο δράστες του φριχτού εγκλήματος. Το ίδιο ζητούν και από το Εφετείο οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη: Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, να μην αλλάξει η ποινή που επιβλήθηκε για τον βάναυσο χαμό της κόρης τους.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL