Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.2°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.8°C15.9°C
3 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.0°C
5 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.8°C
6 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.4°C19.9°C
4 BF 40%
Η δωδεκαπλάσια θνητότητα του Βελγίου και ο κ. Γεωργιάδης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η δωδεκαπλάσια θνητότητα του Βελγίου και ο κ. Γεωργιάδης

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Οκτώ μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, στις 20/11/2020 στο δελτίο του ΣΚΑΙ ο υπουργός κ Άδωνις Γεωργιάδης πανηγύριζε διότι οι Βέλγοι πέθαιναν δώδεκα φορές περισσότερο! Αξίζει να ξαναδεί κανείς τη σκηνή για να θυμηθεί το μπούλινγκ σε βάρος όποιου ασκούσε κριτική για την μη λήψη μέτρων προετοιμασίας κατά το ανώδυνο οκτάμηνο που είχε προηγηθεί Το φθινόπωρο του 2020 στην Θεσσαλονίκη ο εφιάλτης για την Ελλάδα μόλις ξεκινούσε. 

https://youtu.be/sflSx14dpqM

Σήμερα η Ελλάδα έφτασε σε θνητότητα ανά εκατομμύριο κατοίκων ακόμη και το εμβληματικό Βέλγιο με την υπερδωδεκαπλάσια θνητότητα. Δεκαπέντε μήνες αργότερα, ο ίδιος φιλόξενος δίαυλος θα έπρεπε να ξανακαλέσει τον κ Γεωργιάδη προκειμένου να διηγηθεί στο κοινό των «αρχαιολατρών» τον μύθο του Προμηθέα και του Επιμηθέα. Είναι άξια συγχαρητηρίων η τόση προνοητικότητα του κ υπουργού, στον οποίο έχει εκχωρηθεί υπεργολαβικά και το Υπουργείο Υγείας, δια της τοποθέτησης εκεί του κ Πλεύρη.

πινακας τζανετης 1

Τότε απερίσπαστοι και αμέριμνοι

Δεν επρόκειτο απλώς για προσωπική αμετροέπεια. Εμφανιζομένου του πρώτου αληθινού πανδημικού κύματος, η γενική επικοινωνιακή γραμμή της αδρανούς κατά τα άλλα κυβέρνησης ήταν η δαιμονοποίηση του πολιτικού αντιπάλου αλλά και κάθε φωνής κριτικής. Οι αποτυχίες αποκρυβόταν και γινόταν καταχρηστική σύγκριση με τις χώρες που αιφνιδιάστηκαν. Για δε τις ανεπάρκειες προετοιμασίας γινόταν η επίκληση του εμβολίου που θα τα έλυνε όλα άμα τη αφίξει. 

Συγκεκριμένα, εκείνη την χρονική στιγμή ο κ Τσίπρας είχε προτείνει: συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, εκπόνηση κοινής πολιτικής Υγείας και ορισμό Υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής. Στις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες της εποχής διαβάζουμε την «ενωτική» απάντηση της κυβέρνησης: ‘Παρανομείτε αλλά στα κρυφά' λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δείχνει υπευθυνότητα. Αυτός ήταν πάντα. Και μένει πάντα ίδιος και ανεύθυνος».. 

Κατά τις ίδιες ημέρες είχε επιχειρηθεί παντοιοτρόπως αν και ανεπιτυχώς, να ενταχθεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση στο κάδρο των υπαιτίων της διασποράς με την προβοκατόρικη κυβερνητική στάση στο θέμα του εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου.

Η δε καθημερινή επίκληση της χειρότερης θέσης των «άλλων» έφθανε στο σημείο να εκδίδει συχνά πυκνά επίσημα κρατικά ενημερωτικά δελτία ο τότε εκπρόσωπος κ Πέτσας, με διακρατικές συγκρίσεις. Δεν είναι περίεργο που αυτή η ενημερωτική παράδοση διακόπηκε …

Η κυβέρνηση συνέχισε έτσι, αμέριμνη κι απερίσπαστη προς το άγος των 27.000, χάρη και στην λειτουργία παρασιώπησης των Μ.Μ.Ε. Πρόκειται για συνενόχους που υποδύονται τους τιμητές.

Η άρνηση προετοιμασίας του ΕΣΥ, λήψης ουσιωδών μέτρων αποτροπής της διασποράς κι επιδημιολογικής επιτήρησης (πχ συνταγογράφηση PCR ) δικιολογήθηκαν ως υπεραισιοδοξία λόγω της επικείμενης άφιξης του εμβολίου. Φορτώθηκαν δηλαδή στον κόκορα δεδομένου ότι το αναμενόμενο εμβόλιο ούτε πανάκεια αποτελούσε ούτε προλάβαινε πριν από το Πάσχα να επηρεάσει τα πράγματα (Γ ‘ κύμα). Η παραπλανητική εκείνη στάση που ακολούθησε δεν θα ήταν δυνατή αν δεν είχε διασφαλίσει και την ανοχή της ακαδημαικής κοινότητας. Πρόκειται επίσης για συνενόχους που υποδύονται τους εμβριθείς αναλυτές.

Σήμερα αμετανόητοι και κυνικοί

Στις 200 ημέρες υπουργίας Πλεύρη έχουν διπλασιαστεί οι απώλειες! Το Βέλγιο που υπερβήκαμε σήμερα συμβόλισε την πολιτική στάση «υπάρχουν και χειρότερα» ως άλλοθι για όλα όσα συνέβαιναν στην χώρα, επί μακρόν. 

Βέβαια, στην 7μηνη περίοδο Πλεύρη «στον μόνο αξιόπιστο δείκτη των θυμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού» όπως τον χαρακτηρίζει ο κ Γεωργιάδης στο βίντεο του προλόγου, η Ελλάδα έχει ήδη υπερβεί εικοσιτέσσερις (24) συνολικά χώρες με πληθυσμό σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου.

Η πολιτική αυτή και οι φορείς της παραμένουν ακλόνητοι αν και ομιλούν για το κλέος της όλοι οι αριθμοί. Η έλλειψη οιασδήποτε αντίδρασης, εκ μέρους τόσο της κυβέρνησης όσο και των βαρύτατα εκτεθειμένων κύκλων της επικοινωνίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας, ονομάζεται μυθριδατισμός. 

Αύριο μια από τα ίδια

Δεν είναι περίεργο ότι πάλι αποσιωπάται η σαφής αύξηση των νοσηλειών που έχει σημειωθεί και η οποία προοιωνίζει νέο κύμα θνητότητας λίγο πριν την Μεγάλη εβδομάδα. Δεν το μαρτυρά μόνο η αύξηση των κρουσμάτων. 

πινακας τζανετης 2

Σήμερα διάγουμε την 12η W και είναι η τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου των νοσηλειών που έχουν υπερβεί τις 2.500 εβδομαδιαίως.

Αναμένεται λοιπόν νέα αύξηση της θνητότητας γύρω στα μέσα Απρίλη, δηλαδή λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, κι όχι συνέχιση της πτώσης.

Καμία ανάγκη προγνώσεων για το τι επέρχεται δεν απαιτείται όταν υπάρχουν ήδη διαθέσιμα τα σχετικά στοιχεία! Αρχικά αυξάνονται τα κρούσματα, μετά οι νοσηλείες, αργότερα οι διασωληνώσεις και τελικά οι θάνατοι, όπως γνωρίζουν πια όλοι. Προς τι λοιπόν η υποτροπιάζουσα έκπληξη κι ο προβληματισμός των ειδικών της παραπληροφόρησης;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL