Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Στέλιος Πέτσας / Οι δήμοι του καταλογίζουν καθυστερήσεις και αδιαφάνεια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στέλιος Πέτσας / Οι δήμοι του καταλογίζουν καθυστερήσεις και αδιαφάνεια

ΠΕΤΣΑΣ

Καθυστερήσεις και αδιαφάνεια στην κατανομή έργων και πόρων από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» καταλογίζουν οι δήμαρχοι στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς δεν έχει γίνει σαφές ποια έργα πρόκειται να μεταφερθούν στο ταμείο ανάκαμψης. Την ίδια στιγμή, έχει ανακύψει ακόμη ένα ζήτημα με τις τροποποιήσεις στις αποφάσεις ένταξης και στις αιτήσεις χρηματοδότησης για έργα των δήμων από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», πράγμα που σχετίζεται με την τελευταία απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους αναπτυξιακούς οργανισμούς. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο χρόνος τρέχει και οι δήμαρχοι βλέπουν παρατεταμένη εκλογική περίοδο όσο προχωρά το 2022.

Κι ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας επιχειρεί να καθησυχάσει τους δημάρχους για τη δυνατότητα μεταφοράς κάποιων έργων στο ταμείο ανάκαμψης, ο ίδιος δεν προσδιορίζει ποια θα είναι αυτά. Μαζί με τις αδιαφανείς μεταφορές έργων, στο φως έρχονται και οι τροποποιήσεις των αποφάσεων ένταξης και των αιτήσεων χρηματοδότησης για έργα των δήμων από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που αφορούν την εμπλοκή των Αναπτυξιακών Οργανισμών.

Πρόκειται για ακόμη ένα σοβαρό ζήτημα που φέρνει στην επιφάνεια ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με ερώτηση 56 βουλευτών του και πρώτο ερωτώντα τον Χρήστο Σπίρτζη. Με την επισήμανση ότι η πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε αντισυνταγματική την υποκατάσταση των υπηρεσιών των δήμων από τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς μέσω των κατ’ επίφαση προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ των δύο μερών, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τονίζουν ότι έχει ανακύψει σοβαρό ζήτημα, καθώς «πλήθος αποφάσεων ένταξης του προγράμματος ‘Αντώνης Τρίτσης’ προβλέπουν την υλοποίηση των έργων από τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς και όχι από τις Τεχνικές Υπηρεσίες των δήμων».

Οπότε, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζητούν εξηγήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για την πορεία εντάξεων των έργων, τα οποία πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στη δικαιοδοσία των Τεχνικών Υπηρεσιών των δήμων και όχι των Αναπτυξιακών Οργανισμών προκειμένου να αποτραπεί η απένταξή τους. Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζητούν να μάθουν «εάν θα τροποποιηθούν οι αποφάσεις ένταξης προκειμένου να αναλάβουν τα έργα οι δήμοι».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL