Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
21.8°C28.0°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
24.4°C28.5°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C27.6°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.5°C25.8°C
5 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
28.9°C29.0°C
0 BF 21%
Νίκος Γιακουμίδης / Πέθανε ο φωτορεπόρτερ του Associated Press
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Γιακουμίδης / Πέθανε ο φωτορεπόρτερ του Associated Press

FACEBOOK/Dimitri Messinis

Πέθανε ο φωτορεπόρτερ Νίκος Γιακουμίδης σε ηλικία 59 ετών μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο Associated Press, μεταφέροντας εικόνες από τα πιο σημαντικά γεγονότα στη χώρα μας. Tον Νίκο Γιακουμίδη αποχαιρετά με μεγάλη οδύνη και η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Στην πολυετή θητεία του είχε συμμετάσχει σε πολεμικές αποστολές, όπως σε Βοσνία, Κόσοβο και Μέση Ανατολή.

Στενός του συνεργάτης ήταν ο φωτορεπόρτερ Δημήτρης Μεσσήνης, ο οποίος τον αποχαιρέτησε με μέσω ανάρτηση του στο Facebook γράφοντας: «Καλό ταξίδι άρχοντα, αδελφέ, κουμπάρε, συνεργάτη και απολυαγαπημένε μου φίλε Νίκο».

«Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Σου δίνω τον λόγο μου ότι αυτοί που τόσο σε αδίκησαν θα το πληρώσουν και θα δικαιωθείς… Η ευγένεια σου και η αγάπη σου για τους ανθρώπους δεν θα ξεχαστεί ποτέ… Αναπαύσου εν ειρήνη…».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δημήτρη Μεσσήνη:

https://www.facebook.com/dimitri.messinis/posts/10158827796586482?__cft__[0]=AZV_jYt6mmyV25IAuKvjEL94o1HrO0az0s4iSe0iteAb1ECDx9jNtNUOB6iMsrTJHNCy5Z8tYokwenmujj05v0ZRLtJEZkq5-EsTkCNGCGd0tyERb4Sebcwg8SBB6tsQ7Go&__tn__=%2CO%2CP-R

 

Με μεγάλη οδύνη αποχαιρετά τον Νίκος Γιακουμίδη η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), ενώ εκφράζει τα  συλλυπητήριά της στη σύζυγο του, Μαρίνα Παπαδοπούλου, δημοσιογράφο και μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, στον αδελφό του, φωτορεπόρτερ Γιώργο Γιακουμίδη, επίσης μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, και σε όλους τους οικείους του.  

«Ο δημοσιογραφικός κόσμος αποχαιρετά έναν συνάδελφο, που τίμησε όσο ελάχιστοι το φωτορεπορτάζ και υπηρέτησε την ενημέρωση με ήθος, συνέπεια, πάθος και την σπάνια ευγένεια που τον χαρακτήριζε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜ-Θ.

Φωτορεπόρτερ από το έτος 1982, με έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης, δημιούργησε το 1985, αυτόνομο φωτοειδησεογραφικό πρακτορείο, διατηρώντας συνεργασίες με εφημερίδες, περιοδικά, έντυπα και οργανισμούς της Ελλάδας. Συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία (Reuters-Associated Press) για την κάλυψη διαφόρων θεμάτων, καθώς και με τις εφημερίδες «Καθημερινή Βορείου Ελλάδος», «Αγγελιοφόρος» και «Τα Νέα».

Κάλυψε για τον Δημοσιογραφικό Όμιλο Λαμπράκη θέματα από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Σερβία, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Τουρκία). Είχε συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων και το Φεστιβάλ Φωτογραφίας που διοργάνωσε η ΕΣΗΕΜ-Θ στην Κοζάνη, στο πλαίσιο της Δράσης «Πάμε Απέναντι», όπου απέσπασε το Α΄ Βραβείο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL