Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.9°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
11.3°C16.6°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.1°C27.8°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
4 BF 94%
Μαρία Κυριακίδου / Μπούλινγκ και σεξιστικά σχόλια γιατί κατήγγειλε εταιρεία δημοσκοπήσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαρία Κυριακίδου / Μπούλινγκ και σεξιστικά σχόλια γιατί κατήγγειλε εταιρεία δημοσκοπήσεων

ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ

Με απαράδεκτα σεξιστικά σχόλια και μπούλινγκ απάντησαν τα δεξιά τρολ του διαδικτύου στην επώνυμη καταγγελία της Μαρίας Κυριακίδου για την εταιρεία ερευνών Interview.

Η Μαρία Κυριακίδου επωνύμως στο λογαριασμό της στο Facebook κατήγγειλε ότι της τηλεφώνησαν από την εταιρεία Interview για να συμμετάσχει σε πολιτική έρευνα και όταν τους απάντησε ότι ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ της έκλεισαν το τηλέφωνο αποκλείοντάς την από την έρευνα.

Το θέμα πήρε μεγάλες πολιτικές διαστάσεις και έτσι άρχισε και η επίθεση στο διαδίκτυο με απαράδεκτα σεξιστικά σχόλια εν είδει πολιτικών επιχειρημάτων. Όπως έγραψε στο προφίλ στο Facebook με αφορμή την ανάρτησή της για τη δημοσκόπηση έγινε και πάλι θύμα σεξισμού, παρουσιάζοντας και ένα από τα δυσώδη, απαράδεκτα σχόλια. 

Γράφει αναλυτικά η Μαρία Κυριακίδου

«Το στομάχι μου έχει εκπαιδευτεί πλέον σε κάθε είδος σεξισμού, ειδικά εδώ μέσα. Από άντρες και γυναίκες. Ωστόσο, μου έχω υποσχεθεί πως κάθε φορά που θα γίνομαι θύμα του έστω και στο ελάχιστο, έστω και χωρίς να έχω τον τρόπο να αντιδράσω απτά και τετ α τετ, θα δημοσιοποιώ κάθε περιστατικό.
Σήμερα λοιπόν με αφορμή την ανάρτηση περί δημοσκόπησης, ξαναβρέθηκα να γίνομαι θύμα. Γιατί; Επειδή περιέγραψα απλώς κάτι που συνέβη. Χωρίς να θίγω κανέναν πολίτη, κανένα πρόσωπο. Και όμως, ήταν αρκετό για να ξεχυθεί η δυσωδία που υπάρχει παντού. Εδώ ένα δείγμα».

Επισημαίνεται ότι η καταγγελία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μέσω του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος επεσήμανε ότι το σύστημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη μπορεί να συνεχίζει να κινείται στη σφαίρα της εικονικής πραγματικότητας που παραγγέλνει. «Οι μετρήσεις όμως έχουν ένα βασικό μειονέκτημα. Θα έχουν σύντομα να αναμετρηθούν με την πραγματικότητα των αποτελεσμάτων της κάλπης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL