Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
Ελένη Τουλουπάκη  / Στις 16 Μαρτίου η απολογία για το σκάνδαλο Novartis
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελένη Τουλουπάκη  / Στις 16 Μαρτίου η απολογία για το σκάνδαλο Novartis

Ελένη Τουλουπάκη

Νέα, δεύτερη προθεσμία για τις 16 Μαρτίου ζήτησε και έλαβε η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών στην υπόθεση του σκανδάλου Novartis.

Κατά την προσέλευσή της στον Άρειο Πάγο ομάδα περίπου 30 ατόμων, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο, φώναζε «Δεν είσαι μόνη σου». Η Ελένη Τουλουπάκη, μάλιστα χειροκροτήθηκε από τους συγκεντρωμένους και κατά την αποχώρησή της.

Σημειώνεται ότι η δίωξη σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη, όπως και οι διώξεις των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννας Παπαδάκου, έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι η δικαστικός που ερεύνησε το σκάνδαλο Novartis αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κακουργηματικής κατάχρησης εξουσίας, καθώς και τα πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, της ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση, της παραβίασης δικαστικού απορρήτου και της παράβασης του νόμου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL