Στη Θεσσαλονίκη κατευθύνεται ο 20χρονος που είχε καταφύγει στην Αλβανία και κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Ο 20χρονος συνοδεύεται από τον στρατηγό της ΕΛΑΣ επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνου Σκούμα, ο οποίος και τον παρέλαβε στα ελληνοαλβανικά σύνορα στις 22.20.
Είχε προηγηθεί ταυτοποίησή του στον διαβατηριακό έλεγχο και με όχημα της αστυνομίας μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται ότι τον δρόμο της φυλακής πήραν άλλοι τρεις νεαροί που εμπλέκονται στη δολοφονική επίθεση.
Ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία, παραδόθηκε αρχικά στις Αλβανικές αρχές στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς. Τον συνόδευε ο πατέρας του, ο οποίος αφού τον παρέδωσε στους αστυνομικούς, απομακρύνθηκε από το σημείο.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο 20χρονος εμφανίστηκε αυτοβούλως και συνελήφθη στα σύνορα, δυνάμει εκδοθέντος εντάλματος σύλληψης. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να βρεθεί ενώπιον ανακρίτριας και εισαγγελέως.
«Ήμουν στο περιστατικό αλλά δεν τον σκότωσα εγώ», αυτά φέρεται να ήταν τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς. Από τις 2 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μετά τη δολοφονία του Άλκη, διέφυγε μαζί με τον πατέρα του και τη γιαγιά του στον τόπο καταγωγής του, την Κορυτσά. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι της γιαγιάς του. Δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του Άλκη.
«Έφευγε ο πατέρας μου και η γιαγιά μου και τους ζήτησα να πάω μαζί τους. Δεν τους είπα τίποτα. Φοβήθηκα. Μετά τους το είπα» τόνισε, ενώ σε ερώτηση για ποιο λόγο παραδόθηκε είπε ότι ήθελε να εξηγήσει στον ανακριτή τι έγινε.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 20χρονου, Παρασκευά Σπυράτο. σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα,, πείστηκε να παραδοθεί μετά από επικοινωνία με την οικογένειά του». «Κατάλαβε ότι είναι μονόδρομος να αντιμετωπίσει την υπόθεση. Έχει επιχειρήματα και δεν είναι ο δολοφόνος του Άλκη. Επέβαινε το μοιραίο βράδυ στο λευκό αυτοκίνητο, το Citroen» σημείωσε.
