Live τώρα    
Φονική οπαδική βία / «Θέλουμε να δείξουμε ποιος κάνει κουμάντο» 
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φονική οπαδική βία / «Θέλουμε να δείξουμε ποιος κάνει κουμάντο» 

19χρονος Άλκης Χαριλάου Θεσσαλονίκη
(EUROKINISSI/ ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ)

Επιθέσεις «τυφλές» ή συμπλοκές μετά από ραντεβού. Ακραία βία και πρακτικές συμμοριών. Μόνο τυχαία δεν μπορεί δυστυχώς να θεωρηθεί η δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο αρρωστημένος τρόπος δράσης των χούλιγκαν με πρόφαση τη στήριξη των ομάδων τους αποτελεί κοινό μυστικό.

«Οι επιθέσεις δεν θα σταματήσουν ποτέ» παραδέχονται δύο οργανωμένοι οπαδοί από τη Θεσσαλονίκη, που μίλησαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και αλλοιωμένη φωνή στην ΕΡΤ3. «Θέλουμε να δείξουμε ποιος κάνει κουμάντο στην πόλη. Πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά ακόμα κι αν μπούμε φυλακή» επιμένουν ακόμη και τώρα, που ένα 19χρονο παιδί άφησε την τελευταία του πνοή ύστερα από μια τέτοια δολοφονική επίθεση.

«Αν είναι μόνος του αυτός που θέλουμε να πλακώσουμε, πάμε δύο με τρία άτομα. Αν είναι περισσότεροι, πάμε όλοι μαζί και τους χτυπάμε» λέει χαρακτηριστικά ένας από αυτούς, περιγράφοντας το μοτίβο των επιθέσεων. «Σε άλλες περιπτώσεις δίνουμε ραντεβού μέσω μηνυμάτων. Τόσα άτομα στο τάδε μέρος» σημειώνει.

«Αν φοράει μπλούζα της ομάδας του πρέπει να του την πάρω. Δεν πρόκειται να φύγει από εμένα με αυτή και αυτό είναι νόμος. Αν και είναι λάθος, έτσι πάει το πράγμα» ομολογεί χωρίς ωστόσο να δείχνει ότι μπορεί να καταλάβει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0