Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C14.6°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.1°C13.5°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C15.8°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 100%
Βιασμός από ιερέα / «Έγινε μόδα πλέον να καταγγέλλουμε βιασμούς»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βιασμός από ιερέα / «Έγινε μόδα πλέον να καταγγέλλουμε βιασμούς»

ΙΕΡΕΑΣ ΑΝΗΛΙΚΗ ΠΑΤΗΣΙΑ ΒΙΑΣΜΟΣ
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σε δηλώσεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα προχώρησε  ο δικηγόρος του 37χρονου ιερέα στη νέα υπόθεση βιασμού ανήλικης.

«Για να υφίσταται βιασμός νομικά θα πρέπει να υπάρχουν δύο στοιχεία: την ιατροδικαστική εξέταση και εκτός από τη σωματική απειλή για την ακεραιότητά της θα πρέπει να έχει την απειλή της ζωής της να εξαναγκαστεί να έρθει σε συνουσία με τον ιερέα. Δεν υπάρχει κανένα ντοκουμέντο, κανένα φωτογραφικό υλικό που να στοιχειοθετεί μία επαφή με τον ιερέα», είπε τονίζοντας πως δεν υπάρχουν ντοκουμέντα και αποδεικτικά μέσα για να αποδειχτεί το έγκλημα του βιασμού.», είπε αρχικά ο δικηγόρος του ιερέα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος στο MEGA.

Συνεχίζοντας ο κ. Θεοδωρόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι η καταγγελία πρόκειται περί… μόδας μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου και όλες τις άλλες καταγγελίες που ακολούθησαν μετά από εκείνη.

«Έχουμε το εξής παράδοξο: Έχουμε μία καταγγελία και κανένα αποδεικτικό μέσο, κανένα μήνυμα. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι της είχε στείλει σε φωτογραφία τα γεννητικά όργανα του. Γιατί δεν κράτησε αυτά τα στοιχεία να τα παραθέσει στον ανακριτή για να αποδείξει ότι ο ιερέας είναι ένα τέρας;  Ο ιερέας αρνείται τις κατηγορίες, γιατί δεν υπάρχουν αποδείξεις. Μήπως εάν δεν υπάρχουν οι αποδείξεις να μην κατηγορούμε και να μην καταδικάζουμε έναν άνθρωπο; Έγινε μόδα πλέον να καταγγέλλουμε βιασμούς! Όταν τα κορίτσια υφίστανται ψυχολογική πίεση θα πρέπει να τα καταγγέλλουν αμέσως, όχι να περιμένουν τρία ή τέσσερα ή πέντε χρόνια», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είναι αθώος, όλα είναι ψέματα»

Από την πλευρά της η σύζυγος του ιερέα ισχυρίζεται ότι ο 37χρονος είναι αθώος και όσα καταγγέλλει η ανήλικη είναι ψέματα.

«Είναι αθώος. Δεν έχει κάνει τίποτα. Όλα αυτά που ισχυρίζεται είναι ψέματα και θα αποδειχτούν», είπε και πρόσθεσε πως η μήνυση εναντίον του έγινε επειδή είχαν θέμα μαζί τους, όταν η γυναίκα του ιερέα αναγκάστηκε να φύγει από τη δουλειά λόγω της εγκυμοσύνης της. Στη δουλειά, ισχυρίζεται η γυναίκα, την έβαλε η θεία της ανήλικης και θεωρεί πως με το να φύγει το πήραν ως προσβολή.

Η σύζυγος του ιερέα διαψεύδει ότι έμπαιναν κορίτσια μέσα στο σπίτι τους ή ότι ο σύζυγός της τα χρημάτιζε.

«Είναι αθώος και θα το λέω μέχρι τέλος. Το διάστημα που λέει το κορίτσι, από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι τον Μάιο του 2020, τα κατηχητικά ήταν κλειστά», είπε.

«Φρίκη όσα βίωσε η ανήλικη»

Η δικηγόρος της ανήλικης, Γιάννα Παναγοπούλου, εξέφρασε τη θλίψη της για όσα ακούστηκαν περί μόδας καταγγελίας βιασμών.

«Ως νομικός, ως επιστήμονας και ως γυναίκα με θλίβει να ακούγονται απόψεις ότι οι καταγγελίες βιασμού είναι μόδα. Δεν θα αναφερθώ στη δικογραφία, γιατί με μόνο μία λέξη μπορεί να χαρακτηριστεί όσα βίωσε το κορίτσι: Φρίκη», δήλωσε.

Η ίδια δεν γνωρίζει εάν υπάρχουν κι άλλα θύματα του ιερέα, ωστόσο έκανε έκκληση να ανοίξουν τα στόματα και να μιλήσουν κι άλλα κορίτσια στις αρχές.

«Μου προκαλεί εντύπωση ότι αρνείται τις κατηγορίες, αλλά δεν εξηγεί ποιο είναι το κίνητρο αυτού του νεαρού κοριτσιού. Από την πλευρά του ιερέα υπήρχε μεθοδευμένη συμπεριφορά, εκμεταλλεύτηκε την ανήλικη και το μυστήριο της εξομολόγησης και την προσέγγισε με δόλιο τρόπο», είπε χαρακτηριστικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL