Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
Βιασμός από ιερέα / Προκλητικός και αμετανόητος - Κατηγορεί το ανήλικο κορίτσι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βιασμός από ιερέα / Προκλητικός και αμετανόητος - Κατηγορεί το ανήλικο κορίτσι

ΙΕΡΕΑΣ
EUROKINISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για τον 37χρονο ιερέα στα Πατήσια που κατηγορείται για βιασμό 16χρονου κοριτσιού σοκάρουν. Από τα τέλη του 2019 μέχρι και τα μέσα του 2020, το 17χρονο σήμερα κορίτσι φέρεται να ζούσε εφιάλτη στα χέρια του 37χρονου ιερέα.

Η κοπέλα προχώρησε σε καταγγελία τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με πληροφορίες και η αφορμή ήταν μια ταινία με σεξουαλική κακοποίηση που είδε μαζί με φίλες της με αποτέλεσμα το κορίτσι να βάλει τα κλάματα και στη συνέχεια να τους πει τι είχε συμβεί.  Στη συνέχεια μίλησε στους γονείς της για τον βιασμό της από τον 37χρονο και μαζί κατήγγειλαν στους αξιωματικούς του τμήματος ανηλίκων τι είχε συμβεί. Όπως όλα δείχνουν ο ιερέας, καταχράστηκε τον ρόλο του και καταγγέλλεται ότι προσπάθησε με δωροδοκία να την εκμεταλλευτεί.

Ο δικηγόρος ωστόσο του ιερέα, μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής στο Mega, όχι μόνο αρνήθηκε τα πάντα, αλλά έριξε την ευθύνη στο ανήλικο κορίτσι. Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος έκανε λόγο για «περίεργη υπόθεση» ισχυριζόμενος ότι ο ιερέας  «δεν έμενε ποτέ μόνος του με τα παιδιά του κατηχητικού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον δικηγόρο ο ιερέας δηλώνει αθώος και ανέφερε ότι η καταγγέλλουσα του είχε αποστείλει μήνυμα σεξουαλικού περιεχομένου στο οποίο ο ιερέας δεν απάντησε ποτέ.  Όπως είπε ο ιερέας, «έδωσε το περιθώριο στο νεαρό κορίτσι να το μετανιώσει, και γι αυτό τον λόγο δεν το είπε στους γονείς της, και δύο χρόνια μετά έρχεται μία καταγγελία, μία κατάθεση, 17 σελίδων, στην οποία δεν υπάρχουν τηλεφωνικές επικοινωνίες.»

Σημείωσε επίσης ότι στη δικογραφία δεν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση ότι το ανήλικο κορίτσι έχει βιαστεί, όσον αφορά την ύπαρξη φωτογραφιών με το μόριο του, όπως είπε δεν υπάρχουν στη δικογραφία.

Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος ανέφερε ότι «το παιδί αυτό που καταγγέλλει τον ιερέα, έχει προβλήματα, πέρα από οικογενειακά και ψυχολογικά». Ταυτόχρονα διέψευσε την είδηση ότι βρέθηκε πορνογραφικό υλικό στο σπίτι του. Όπως διαβεβαίωσε, στην δικογραφία δεν αναφέρεται ότι βρέθηκε πορνογραφικό υλικό.

O ιερέας αναμένεται να απολογηθεί την Τρίτη μετά την προθεσμία που πήρε και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL