Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Βιασμός 24χρονης / Άλλες δύο γυναίκες καταγγέλλουν ότι βιάστηκαν με τον ίδιο τρόπο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βιασμός 24χρονης / Άλλες δύο γυναίκες καταγγέλλουν ότι βιάστηκαν με τον ίδιο τρόπο

Θανάσης Ζιώγας 24χρονη βιασμός
(screenshot)

«Ανοίγουν στόματα» στη Θεσσαλονίκη, ενώ ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης του ομαδικού βιασμού, που κατήγγειλε η 24χρονη Γεωργία, την Πρωτοχρονιά σε ξενοδοχείο. Όπως αποκάλυψε ο συνήγορος της νεαρής γυναίκας, η οποία με θάρρος μίλησε για τον εφιάλτη που έζησε αποκαλύπτοντας το πρόσωπό της και ζητώντας δικαίωση, άλλες δύο γυναίκες έχουν επικοινωνήσει με τον ίδιο και του έχουν καταγγείλει ότι βιάστηκαν με τον ίδιο τρόπο.

«Στο γραφείο μου υπάρχουν καταγγελίες, σε μένα προσωπικά, ότι υπάρχει κύκλωμα που προωθεί γυναίκες σε πάρτι» τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους, έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ο συνήγορος της 24χρονης Θανάσης Ζιώγας. Συμπλήρωσε μάλιστα πως δύο γυναίκες του έχουν καταγγείλει τον βιασμό τους «κατά τον ίδιο τρόπο»,  το 2016 και 2018 αντίστοιχα

Όπως είπε, πάντως, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της 24χρονης δεν φαίνεται να είναι τα ίδια πρόσωπα με τις νέες καταγγελίες. «Το κύκλωμα ξεκινάει από αλλού» σημείωσε χαρακτηριστικά. Απηύθυνε δε έκκληση «να βγουν όλα τα θύματα που υπέστησαν βία, χωρίς φόβο, να καταγγείλουν το γεγονός αυτό» διαβεβαιώνοντας ότι οι δικαστικές και ανακριτικές αρχές λειτουργούν και ότι θα υπάρξει πλήρης προστασία και πλήρης διερεύνηση των περιστατικών εις βάθος.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στη δικαστική διερεύνηση της καταγγελίας για βιασμό, ο Θ. Ζιώγας ανέφερε ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, που έγινε στις 2 Ιανουαρίου το βράδυ και περιήλθε σήμερα στα χέρια του, διαπιστώθηκαν από την κλινική εξέταση εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό της 24χρονης, στο πρώτο και τέταρτο τεταρτημόριο και τη μεσότητα. Όπως συμπλήρωσε, η ιατροδικαστής που υπογράφει δεν αποκλείει να έγιναν ασελγείς πράξεις κατά τη συνουσία.

Τέλος, ο Θ. Ζιώγας σημείωσε πως από την ιατροδικαστική εξέταση δεν μπορεί να προκύψει εάν τής είχε χορηγηθεί κάποια ουσία, όπως καταγγέλλει η 24χρονη. Όπως είπε, αυτό θα φανεί από τις τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο πηγές της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του ΑΠΘ, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη η 24χρονη αναμένονται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Και αυτό επειδή δείγματα που ελήφθησαν θα αποσταλούν σε εργαστήριο της Ελβετίας που διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ανίχνευση συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών.

Από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση και τυχόν αναβάθμιση της κατηγορίας

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής κατηγορούμενος για την υπόθεση είναι ένας 27χρονος, ο οποίος διώκεται για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση της παθούσας. Μετά την απολογία του - κατά την οποία αρνήθηκε την πράξη ισχυριζόμενος ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της 24χρονης- ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Επίσης, η νεαρή γυναίκα έχει καταγγείλει άλλους δύο άνδρες, πέρα από τον 27χρονο, ενώ στην τελευταία της κατάθεση ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση φαίνεται να αναγνώρισε τον έναν από τους δύο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL