Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
Βιασμός 24χρονης / Μέχρι και ισόβια στους δράστες αν η τοξικολογική δείξει νάρκωση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βιασμός 24χρονης / Μέχρι και ισόβια στους δράστες αν η τοξικολογική δείξει νάρκωση

Κακοποίηση
Φωτογραφία αρχείου

Καταιγισμός εξελίξεων στην υπόθεση της καταγγελίας ομαδικού βιασμού από 24χρονη σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη. Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα από τις αστυνομικές αρχές, μετά και την αναγνώριση από την καταγγέλλουσα και δεύτερου ατόμου από τους εμπλεκόμενους, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν οι δράστες έριξαν υπνωτικό χάπι στο ποτό της. Παράλληλα, προχωρά και η δεύτερη παράλληλη έρευνα για ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Χρήστος Συμεωνίδης, μιλώντας σήμερα Τρίτη στον ΣΚΑΪ, αν η τοξικολογική δείξει ότι η κοπέλα είχε ναρκωθεί, το κατηγορητήριο θα αναβαθμιστεί και μπορεί να γίνει μέχρι και ισόβια για τους δράστες.

«Εμείς δεν καταλαβαίνουμε από επώνυμους και πορτοφόλια. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια» δήλωσε ο ίδιος. «Δεν μπορούμε να πούμε πολλά, αλλά έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία» ανέφερε, σημειώνοντας η διεύθυνση ασφαλείας «κινείται με μεγάλη μεθοδικότητα. Παίρνει υλικό από ό,τι μπορεί και δεν μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους».

«Έρχονται συλλήψεις»

Συλλήψεις προανήγγειλε ο δικηγόρος της 24χρονης κοπέλας Γιάννης Μαρακάκης. «Η κοπέλα εμπιστεύτηκε κάποιους ανθρώπους και βρέθηκε σε μια γιορτή και εκεί είδαμε το σύνηθες modus operandi σε τέτοιες περιπτώσεις, την κάμψη οποιασδήποτε αντίστασης μέσω χρήσης κάποιας ουσίας. Αναμένονται και οι τοξικολογικές για να το επιβεβαιώσουν αυτό. Ο συνδυασμός του αλκοόλ με τέτοιες ουσίες οδηγεί γρήγορα σε λιποθυμία» υπογράμμισε μιλώντας στο Mega.

«Δεν γνωρίζουμε πόσοι ήταν και τι συνέβη σε αυτό το δωμάτιο, μέχρι να ανακτήσει η κοπέλα τις αισθήσεις της» σημείωσε ακόμη ο Γ. Μαρακάκης, ενώ σχολίασε το «απίστευτο θάρρος που έδειξε» η 24χρονη.

«Το περιστατικό είναι συγκεκριμένο, αν όσα λέει η κοπέλα επιβεβαιωθούν μιλάμε για βιασμό από κοινού για τον οποίο προβλέπονται ισόβια. Θα γίνει έρευνα για το αν υπάρχει κύκλωμα μαστροπείας, ανθρώπων που παρασέρνουν νεαρές κοπέλες στην πορνεία. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Μπορεί να υπάρχει κύκλωμα που να συνδέεται με κάποιο νησί ή και το εξωτερικό. H προσωπική μου άποψη είναι ότι θα υπάρχουν και συλλήψεις» τόνισε ο δικηγόρος.

«Είναι από τις περιπτώσεις που λέμε τι άλλο να συμβεί σε κάποιον» σημείωσε στο Mega ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, ο οποίος γνωρίζει την 24χρονη. «Σε κάθε περίπτωση μέσα από το γεγονός αυτό και άλλα περιστατικά που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας, αποκαλύφθηκε μια κρυμμένη πτυχή της ελληνικής κοινωνίας. Οι αποκαλύψεις αυτές είναι το θετικό που μπορεί να βγει από αυτή την ιστορία, αν μπορεί να το πει αυτό κάποιος» σχολίασε. 

Ο δήμαρχος Λαγκαδά ανέφερε πως δεν έχει μιλήσει ακόμη με τη νεαρή γυναίκα αλλά σκοπεύει να το κάνει τις επόμενες ημέρες. «Δεν ήθελα σε αυτή τη χρονική στιγμή που εμπλέκεται η αστυνομία, ανακριτές και δικηγόροι να επικοινωνήσω μαζί της. Την κοπέλα τη γνώριζα μέσω της μητέρας της που ήταν υπάλληλος του δήμου μας. Τον πατέρα της τον έχασε πριν δύο χρόνια σε τροχαίο και τη μητέρα της πριν κάποιους μήνες από παθολογικά αίτια. Έχει χάσει και το σύντροφό της», είπε.

Τηλεοπτικό «σόου» Θεοδωρικάκου

Στο μεταξύ, ευκαιρία για σόου μπροστά στις κάμερες βρήκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σπεύδοντας να κάνει «παρέμβαση» στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης  στη Θεσσαλονίκη.

«Εμπιστεύομαι την Αστυνομία ότι κάνει με επαγγελματικό και άξιο τρόπο τη δουλειά της. Θέλω να ενημερωθώ πιο συγκεκριμένα, οι νόμοι είναι νόμοι και πρέπει να τηρούνται για όλους, οποίοι και αν είναι αυτοί. Από εκεί και πέρα, τα πορίσματα που θα βγάλει η έρευνα της Αστυνομίας θα αποδοθούν ξανά στη Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισκεπτόμενος σήμερα το πρωί, στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου.
 
Σε ό,τι αφορά την έρευνα που έχει ξεκινήσει για κύκλωμα μαστροπείας με αφορμή το πάρτυ στο οποίο κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού η 24χρονη ο υπουργός υποστήριξε ότι «πέντε μήνες που υπηρετώ ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχω δει ότι όταν η αστυνομία είναι ελεύθερη να κάνει την δουλειά της την κάνει αποτελεσματικά και σε αυτά τα περιστατικά και σε άλλα».

Τέλος, δήλωσε: «Ας προσέχουμε όλοι πώς μεγαλώνουμε ιδίως τα αγόρια μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα τα αγόρια μας όπως και τα κορίτσια μας πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλον, να υπάρχει αγάπη και σεβασμός, ανδρισμός είναι να είσαι ευγενικός, να αγαπάς και να σέβεσαι μια κοπέλα και μια γυναίκα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL