Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
Ρεβεγιόν με βιασμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρεβεγιόν με βιασμό

δίκη βιασμός 11χρονη
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Όχι ότι σοκαριστήκαμε πραγματικά, αλλά ας το πούμε: “Σοκ στη Θεσσαλονίκη από τον βιασμό 24χρονης στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν γνωστού επιχειρηματία της πόλης”. Αλλά όχι και ότι σοκαριστήκαμε.

Και τι γίνεται, λοιπόν. Κάνουν πάρτι οι πολύφερνοι γαμπροί της πόλης, καλούν γυναίκες “για να ομορφύνει η βραδιά”, όπως ένας εξ αυτών γράφει στο Instagram, βιάζουν ομαδικά μία κοπέλα ναρκωμένη. Μετά αυτός, ο ένας εξ αυτών δηλαδή, λέει ότι δεν την έκανε την ανάρτηση, τον έδειραν και του πήραν το κινητό. Καλώς, εξάλλου γιατί να ομολογήσει ότι είναι βιαστής, να αγιάσει θέλει;

Το διά ταύτα δεν αλλάζει: Και το θύμα μίλησε και στόματα ανοίγουν και ο βιασμός είναι βιασμός.  Όχι σημαίνει όχι.  Όταν το θύμα είναι αναίσθητο, το “όχι” συνεπάγεται.

Τι έχει γίνει τώρα: Στην υπόθεση εμπλέκονται και πλουσιότεροι του επιχειρηματία που κατηγορείται. Αυτό είναι το κλειδί, ότι οι άλλοι είναι πλουσιότεροι. Καλές οι φιλίες, αλλά τον πιο ασήμαντο θα ρίξουν κάτω από το λεωφορείο. Τόσοι εμπλεκόμενοι δράστες συζητιούνται αυτές τις μέρες στα πανίσχυρα κοινωνικά δίκτυα, τόσα στόματα τους κατονομάζουν, αλλά θα την πληρώσει ο ένας.

Όχι ότι δεν πρέπει. Πρέπει, θύτης είναι. Αλλά εδώ μιλάμε για ένα ολόκληρο δίκτυο τράφικινγκ “πολυτελείας”. Σε πάρτι γόνων και περιζήτητων εργένηδων στέλνουν κορίτσια -υπό απειλές-, τα ναρκώνουν, τα βιάζουν και, αν δεν είναι κύκλωμα αυτό, τότε τι είναι; Κύκλωμα είναι, αλλά πολυτελείας, όχι καμιά πλέμπα. “Για να ομορφύνει η βραδιά”, όπως είπαμε. Δε μας ξεβλάχευε ο Κωστόπουλος για να έχουμε άσχημες νύχτες.

Τα στόματα, όμως, ανοίγουν και να το θυμηθείτε. Σε λίγο καιρό θα έχουμε πολλές ακόμη καταγγελίες. Ακόμη και αν οι φίλοι του επιλέξουν να ρίξουν μόνο έναν κάτω από το λεωφορείο, οι γυναίκες έχουν φωνή. Και ουαί τοις ηττημένοις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL