Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Αυτόπτης μάρτυρας / Έχει δίκιο ο Πολάκης - Είχαν εντολή να επιβάλλουν πρόστιμο στο εστιατόριο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυτόπτης μάρτυρας / Έχει δίκιο ο Πολάκης - Είχαν εντολή να επιβάλλουν πρόστιμο στο εστιατόριο

Ο Παύλος Πολάκης
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Την άδικη συμπεριφορά του υπαστυνόμου επικεφαλής του κλιμακίου του ΑΤ Μοσχάτου σε εργαζόμενο εστιατορίου της περιοχής μεταφέρει ο αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας δημοσιογράφος Μιχάλης Παπανίδης, επιβεβαιώνοντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη.

Ο δημοσιογράφος βρισκόταν με την παρέα του στο ίδιο εστιατόριο και είδε όπως και όλοι οι θαμώνες το πώς πραγματικά εκτυλίχθηκε το περιστατικό.

Ο Μιχάλης Παπανίδης, επιβεβαιώνει πλήρως τα λεγόμενα του Παύλου Πολάκη και μάλιστα έκανε και σχετικό ρεπορτάζ με το τι πραγματικά συνέβη στην ιστοσελίδα zougla όπου εργάζεται.

«Δυστυχώς για όσους διακινούν οτιδήποτε άλλο η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. «Έσπασε ο διάβολος το ποδάρι του» και ήμουν παρών στο συμβάν, χωρίς βεβαίως να είμαι συνδαιτημόνας του κ. Πολάκη.

Έτρωγα απλώς με την παρέα μου στο συγκεκριμένο εστιατόριο όταν μπήκαν να κάνουν τον απαιτούμενο έλεγχο», αναφέρει στο ρεπορτάζ του και επισημαίνει ότι όλοι άκουσαν τον αστυνομικό να δηλώνει ότι έχει εντολή να γράψει πρόστιμα.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έκανε ο Μιχάλης Παπανίδης στο λογαριασμό του στο Facebook, ποστάροντας και το ρεπορτάζ του στη zougla.
 

«Καθαρές κουβέντες!!!! Δεν φταίει πάντα ο Πολακης.
Αν δεν τύχαινε να ήμουν εκεί θα τον έβγαζαν πάλι τρελό», υπογραμμίζει ο δημοσιογράφος.

Όπως περιγράφει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Παπανίδης:

«Ανδρας περίπου 33 χρόνων με πολιτικά εισέρχεται στο εστιατόριο για να κάνει έλεγχο. Εντοπίζει έναν εργαζόμενο που δεν φορούσε μάσκα γιατί εκείνη την ώρα έτρωγε. Όταν ανακοινώνει στον εργαζόμενο ότι θα του επιβάλλει πρόστιμο, αιφνιδιάζεται και του απαντά ότι αυτό «είναι άδικο», διηγείται ο δημοσιογράφος.

«Κατέβασα τη μάσκα στιγμιαία για να δοκιμάσω ένα τυράκι», αναφέρει ο εργαζόμενος. Ο άνθρωπος που απευθύνει την κατηγορία δηλώνει την ιδιότητά του και επιμένει να βεβαιώσει το πρόστιμο. Σύμφωνα με τον κ. Παπανίδη αντιλαμβάνεται ο Παύλος Πολάκης τι συμβαίνει, σηκώνεται από το τραπέζι του και πηγαίνει προς το μέρος τους.

Αντιλαμβανόμενος την αδικία που βρίσκεται σε εξέλιξη τονίζει στον αστυνομικό ότι το πρόστιμο των 300 ευρώ δεν πρέπει κατά την άποψή του να βεβαιωθεί.

Ο αστυνομικός επιμένει και καλεί τον επικεφαλής του κλιμακίου που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν έξω από το εστιατόριο με πολιτικά πλαισιομένος από δύο ένστολους.

Μιλά με τον πρώην υπουργό σε ήρεμο τόνο και επιμένει ότι το πρόστιμο είναι σωστό και πρέπει να βεβαιωθεί. Ο Πολάκης επιμένει για το αντίθετο. Περιμένουμε την... «έκρηξη» η οποία όμως δεν έγινε.», σημειώνει.
Και συνεχίζει «οι δύο πλευρές μιλάνε σε ήπιο τόνο αλλά διαφωνούν.


Ο κ. Πολάκης ενημερώνει τον υπαστυνόμο επικεφαλής ότι θα απευθυνθεί στην ηγεσία της αστυνομίας, όπου θα καταγγείλει την απαράδεκτη εμμονή του να βεβαιώσει πρόστιμο εκεί που δεν υπάρχει. Τότε ακριβώς γίνεται ο απαράδεκτος διάλογος κατά τον οποίο ο υπαστυνόμος λέει ότι έχει «εντολή να γράψει». Εκθέτει την αστυνομία και δίνει σε όλους μας την εντύπωση ότι τα κλιμάκια ελέγχου βγαίνουν και πρέπει να γυρίσουν με συγκεκριμένο αριθμό παραβάσεων είτε έχουν γίνει, είτε όχι.

«Τι είπε ο άνθρωπος» αναρωτιέται ένας άλλος πελάτης της ταβέρνας, που και αυτός δεν έχει εμπλοκή με το επεισόδιο και απλώς παρακολουθεί τους διαλόγους.

Στο σημείο αυτό ο πρώτος αστυνομικός για να υποστηρίξει τον ανώτερό του αλλά και την επιβολή του προστίμου παραδέχεται δημόσια:

«Μην μου λες εμένα ότι φορούσες την μάσκα. Πέρασα τρεις φορές από έξω και παρακολουθούσα αν φοράτε τις μάσκες και σε είδα». Παραφιλούσε δηλαδή τους ανθρώπους που δουλεύουν για να δει πότε θα κάνουν το λάθος και να... παρέμβει.

Όταν το άκουσα μου θύμισε την τροχαία πριν από 30-40 χρόνια και πλέον που παραφυλούσε πίσω από τις πικροδάφνες για να παραπλανήσει τον πολίτη και να βεβαιώσει υπερβολική ταχύτητα, παράνομη αναστροφή κλπ. Δεν μπορεί όμως σήμερα η αστυνομία να εφαρμόζει πρακτικές... Χωροφυλακής», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL