Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Υγεία / Πανελλαδικό κάλεσμα δράσης ενάντια στην «εγκληματική κυβερνητική πολιτική»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υγεία / Πανελλαδικό κάλεσμα δράσης ενάντια στην «εγκληματική κυβερνητική πολιτική»

Νοσοκομείο γκραφιτι
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κάλεσμά για πολύμορφες δράσεις απευθύνει ο «Συντονισμός για την Ημέρα δράσης για την Υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού», δίνοντας ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος και σε άλλες πλατείες της χώρας το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 12:00.

«Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην εγκληματική κυβερνητική πολιτική», τονίζεται στο κάλεσμα το οποίο απευθύνεται σε «όλες τις δυνάμεις του κινήματος, σωματεία και συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, τοπικές/δημοτικές κινήσεις, δομές αλληλεγγύης, κάθε κοινωνική συλλογικότητα και όλα τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται και αναζητούν δρόμους συλλογικού αγώνα, να δώσουμε από κοινού αυτή τη μάχη. Με πολύμορφες δράσεις σε κάθε πόλη και γειτονιά και ένα κεντρικό μαζικό ραντεβού σε μια Μέρα Δράσης για την Υγεία και την Αξιοπρέπεια».

facebook

Οι διοργανωτές, «Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη», «EΣΥ για όλους, Συντονισμός συλλογικοτήτων Αττικής», «Πρωτοβουλία για τη Δημόσια Υγεία» και «Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη», τονίζουν με κοινό κείμενο ότι «αντί μπροστά στην πανδημία να ενισχυθεί η δημόσια υγεία και να παρθούν μέτρα προστασίας, η κυβέρνηση εξαπολύει μια αυταρχική επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Αντιμετωπίζει την πανδημία με αυταρχισμό, καταστολή και απολύσεις ενώ βάζει διαρκώς στο στόχαστρο τον συνδικαλισμό, τις διαδηλώσεις, το πανεπιστημιακό άσυλο, τα δικαιώματα των προσφύγων κ.α. Μετέτρεψε την ανάγκη για καθολικό εμβολιασμό σε εργαλείο μετάθεσης ευθυνών, τορπιλίζοντας και το πρόγραμμα εμβολιασμού».

«Αυτή η εγκληματική πολιτική και κυβέρνηση, πρέπει να ηττηθεί, να ανατραπεί. Ήρθε η ώρα για μια λαϊκή αντεπίθεση. Ένα μεγάλο, παλλαϊκό αγωνιστικό μέτωπο που θα διεκδικήσει αλλά και θα επιβάλλει μια σειρά από αναγκαία αιτήματα προστασίας και επιβίωσης των εργαζομένων/ανέργων και της νεολαίας».

«Διεκδικούμε

  • Δωρεάν PCR τεστ σε όλες και όλους. Διανομή μασκών FFP2/KN95. Επαρκής χρόνος καραντίνας πληρωμένης αδείας για την περίοδο της νοσηλείας/ανάρρωσης/αναμονής αποτελεσμάτων
  • Μέτρα προστασίας στα σχολεία και χώρους εργασίας. Ενίσχυση των ΜΜΜ, αύξηση δρομολογίων. Αποτελεσματικό σύστημα ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ
  • Στήριξη του ΕΣΥ με προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση του εξοπλισμού και υποδομών. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας και του μαζικού εμβολιασμού. Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Άμεση αύξηση των δαπανών για την υγεία.
  • Οικονομική στήριξη ανέργων και εργαζομένων, των επαγγελμάτων που πλήττονται από την πανδημία.  Αξιοπρεπής διαβίωση για όλο το λαό. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επίδομα ανεργίας ίσο με τον κατώτατο μισθό.
  • Άμεσα και μεγάλης κλίμακας μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και την στεγαστική επισφάλεια. Απαγόρευση εξώσεων και πλειστηριασμών, και διακοπών παροχής.
  • Όχι στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και τον κρατικό αυταρχισμό. Όχι στη διαχείριση της πανδημίας με αυταρχισμό και καταστολή, όχι στα μέτρα περιορισμού των ελευθεριών, τα πρόστιμα και τις απολύσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL