Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.8°C20.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.5°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.0°C20.5°C
3 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.5°C19.3°C
1 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.4°C18.9°C
2 BF 72%
Παίδων Πεντέλης / Η κυβέρνηση κάνει πίσω μετά την κατακραυγή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παίδων Πεντέλης / Η κυβέρνηση κάνει πίσω μετά την κατακραυγή

Η Μίνα Γκάγκα στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης
(ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ)

Όπισθεν ολοταχώς φαίνεται ότι κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με το σχέδιο κλεισίματος του νοσοκομείου «Παίδων» Πεντέλης και μετατροπής του σε εμβολιαστικό κέντρο, καθώς οι αντιδράσεις των ενώσεων και του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου υπήρξαν έντονες. Έτσι, η Μίνα Γκάγκα ανακοίνωσε ότι το νοσοκομείο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί πλήρως, να δέχεται τακτικά περιστατικά, για νοσηλείες, χειρουργεία και τακτικά ιατρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης όπου αναμένεται να λειτουργήσει mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας, «το νοσοκομείο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί πλήρως, να δέχεται τακτικά περιστατικά, για νοσηλείες, χειρουργεία και τακτικά ιατρεία. Η φροντίδα των μικρών ασθενών θα συνεχιστεί απρόσκοπτα σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, ενώ θα εξυπηρετούνται και όσα επείγοντα περιστατικά φτάνουν στο Νοσοκομείο.  

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Παίδων Πεντέλης προσφέρονται για την παράλληλη λειτουργία νοσηλευτικών και εμβολιαστικών δραστηριοτήτων, ενώ διαθέτουν και χώρο στάθμευσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση γονέων και παιδιών».

Την αλλαγή στάση της κυβέρνησης είχε προαναγγείλει ο Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας. Όπως ανέφερε, οι εφημερίες στο  «Παίδων» Πεντέλης έγιναν σήμερα κανονικά, όπως θα γίνουν και τις επόμενες ημέρες. Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη συνέχεια παρέπεμψε στη Μίνα Γκάγκα για σχετικές ανακοινώσεις.

Νωρίτερα ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου είχε αναφέρει ότι «διαφαίνεται υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα του Παίδων Πεντέλης. Η ομόθυμη αγωνιστική στάση των υγειονομικών και η οργή των πολιτών - χρηστών υγείας φέρνει αποτελέσματα».

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου είχαν καταγγείλει ότι διακόπτονται οι εφημερίες και η τακτική λειτουργία με πρόφαση τη μετατροπή του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο. Μάλιστα η απόφαση, όπως είχαν αποκαλύψει, πρωτοκολλήθηκε στις 6/01/2022, ημέρα αργίας.

καταγγελια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL