Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.1°C23.6°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.5°C22.0°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
24 °C
23.9°C23.9°C
2 BF 46%
Παίδων Πεντέλης / Οργή για την κυβέρνηση - Φόβοι ότι είναι πρόβα για να γίνει Κέντρο Υγείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παίδων Πεντέλης / Οργή για την κυβέρνηση - Φόβοι ότι είναι πρόβα για να γίνει Κέντρο Υγείας

ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
photo eurokinissi

Οργισμένο είναι το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης αλλά και οι φορείς και κάτοικοι της περιοχής με την αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το νοσοκομείο και να μετατραπεί αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απόφαση αναμένεται να μπει σε εφαρμογή από την Τρίτη το μεσημέρι, στερώντας την περίθαλψη σε όλα τα παιδιατρικά περιστατικά όχι μόνο στη βορειοανατολική Αττική αλλά και στη Λαυρεωτική ακόμα και στην Εύβοια.

Όπως επεσήμανε η διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας του Παίδων Πεντέλης, Στ. Κωσταρίδου, μιλώντας στο OPEN «αναρωτιέμαι ποιο φωτεινό μυαλό σκέφτηκε να σταματήσει τη λειτουργία του νοσοκομείου. Δεν συζήτησαν με τους γιατρούς, δεν μας ρώτησαν, μας το ανακοίνωσαν».

Μάλιστα, η κ. Κωσταρίδου αναρωτήθηκε μήπως πίσω από αυτή την απόφαση κρύβεται η πρόθεση το Παίδων Πεντέλης να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων, Ηλίας Λιόλιος, επεσήμανε ότι το νοσοκομείο εξυπηρετεί πάνω από 300 παιδιατρικά περιστατικά την ημέρα ενώ εφημερεύει σε 24ωρη βάση Δευτέρα, Πέμπτη και κάθε δεύτερη Κυριακή ενώ καθημερινά έχει εφημερία μέχρι το μεσημέρι.

Η απόφαση του υπουργείου Υγείας είναι να μετατραπεί αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο το Παίδων Πεντέλης ώστε να προστεθούν ακόμα 10 εμβολιαστικές γραμμές.

Σήμερα στο νοσοκομείο λειτουργούν τέσσερις εμβολιαστικές γραμμές, όπως είπε η κ. Κωσταρίδου, επισημαίνοντας ότι ως γιατροί δεν μπορούν να αρνηθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες που θα πηγαίνουν με τα άρρωστα παιδιά τους στο νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι την αντίθεσή τους με τη μετατροπή του Παίδων Πεντέλης αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο εξέφρασε και ο δήμαρχος Παλλήνης - Γέρακα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL