Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
Δήμος Νεάπολης-Συκεών / Παραδίδει μαθήματα διαπραγμάτευσης στον Γεωργιάδη - Έριξε την τιμή στα 27 ευρώ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δήμος Νεάπολης-Συκεών / Παραδίδει μαθήματα διαπραγμάτευσης στον Γεωργιάδη - Έριξε την τιμή στα 27 ευρώ

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κάνει τεστ
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Επικό άδεισμα στον υπουργό Ανάπτυξης από τον δήμαρχο Νεάπολης -Συκεών, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση να βάλει φρένο στον χορό των δισεκατομμυρίων ευρώ πατάσσοντας την κερδοσκοπία όσον αφορά το πλαφόν των 47 ευρώ για τα μοριακά τεστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σίμος Δανιηλίδης, παραδίδει μαθήματα διαπραγμάτευσης στον Άδωνι Γεωργιάδη αφού εξηγεί πώς κατάφερε να ρίξει την τιμή των pcr test από τα 140 ευρώ στα 27 ευρώ.

Όπως εξηγεί ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, ξεκίνησαν από το καλοκαίρι του 2020, «να διενεργούμε διαγωνισμούς-δημοπρασίες, τόσο ως δήμος όσο και ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης-Δ.Κ.Κ.Π.Α)».

Όταν η «αγορά» και οι νόμοι του κέρδους, ίσως και της κερδοσκοπίας, το καλοκαίρι του 2020 έβγαζαν ως τιμή μονάδος τα 120 και 140 ευρώ για κάθε μοριακό τεστ, με την πρώτη δημοπρασία που κάναμε τον Οκτώβριο του 2020 η τιμή με τον ανταγωνισμό κατέβηκε στα 40 ευρώ.

Το καλοκαίρι του 2021, και συγκεκριμένα τον Αύγουστο μήνα, ο δήμος με τη δημοπρασία την οποία έκανε, και η οποία είναι σε ισχύ αυτή την στιγμή, εξασφάλισε τιμή κόστους τα 29 ευρώ.

Το δε Ν.Π.Δ.Δ. (ΔΚΚΠΑ), στο οποίο υπάγονται τα ΚΑΠΗ και άλλες κοινωνικοπρονοιακές Υπηρεσίες, που έχουν σχέση με την τρίτη ηλικία και τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, στις 1 Σεπτεμβρίου 2021 η τιμή την οποία έβγαλε ο διαγωνισμός είναι τα 27 ευρώ.

Ο δήμαρχος  που είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, ζητά από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το ποσό των 47 ευρώ, καθώς όπως τονίζει, είναι υπέρογκο.

Όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Σίμος Δανιηλίδης «ως δήμαρχος, ως πολίτης, αλλά ως πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, είχα καταγγείλει από την πρώτη στιγμή το όργιο κερδοσκοπίας το οποίο υπήρχε, και βέβαια είχα προτείνει συμφωνία του κράτους και του αρμόδιου υπουργείου με τους εισαγωγείς αυτών των υλικών των τεστ, αλλά και των Εργαστηρίων, έτσι ώστε να υπάρχει παραχώρηση, και μάλιστα με πολύ χαμηλό κόστος».

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, καταλήγει ότι το ιδανικότερο σ’ αυτήν την κρισιμότατη φάση της εξάπλωσης της πανδημίας, θα ήταν να θεσπιστεί η δωρεάν παροχή του μοριακού τεστ, όπως συμβαίνει σε τόσες χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL