Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.6°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.0°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.2°C28.8°C
4 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Συστεγαζόμενα καπετανάτα κι η Omicron στα σχολεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συστεγαζόμενα καπετανάτα κι η Omicron στα σχολεία

ΣΧΟΛΕΙΟ

Μια αισιόδοξη νότα προσπαθούν να εκπέμψουν κάποιοι κυβερνητικοί, οριοθετώντας χρονικά την διάρκεια του κύματος και προβλέποντας την κορύφωση του κύματος της Omicron σε 1-2 εβδομάδες. 

Αυτό για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ συνιστά την μεγαλύτερη απειλή, δεδομένου ότι όλο το φορτίο της νοσηρότητας θα επιπέσει στο σύστημα υγείας μέσα σε ελάχιστο χρόνο, αυξάνοντας έτσι την ασκούμενη πίεση σε υπερθετικό βαθμό.

Να υπενθυμίσω σε όσους δεν διατηρούν μνήμες από τα προηγούμενα κύματα ότι η βασική σύλληψη των λοκ-ντάουν ήταν η «επιπέδωση της καμπύλης», δηλαδή το να εμποδίσει κανείς την κορύφωση απωθώντας την εκδήλωση του φαινομένου σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου. Εν ολίγοις, οι κυβερνητικοί «υπόσχονται» αυτό ακριβώς που σε προηγούμενες φάσεις απευχόντουσαν Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβερνητική στρεψοδικία επιχειρεί να εμφανίσει το κρέας ως ψάρι.

Τις συνέπειες της υπερκέρασης αυτών των πεπερασμένων δυνατοτήτων του ΕΣΥ την κατέδειξε και η «αγνοούμενη» μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα, όταν επισήμανε το πόσο αυξανόταν η θνητότητα σε κάθε περίπτωση που οι διασωληνωμένοι υπερέβαιναν τους 400. Πρόκειται για τον ορισμό του αποτρέψιμου θανάτου ή στην κοινή γλώσσα του αδικοχαμένου. Πολύ περισσότερο αυτό ισχύει όταν περιμένει κανείς ένα τσουνάμι νοσηλειών ξεκινώντας από μια αφετηρία 620 διασωληνωμένων από delta.

Η κορύφωση της θνητότητας θα προέλθει ακριβώς από το οξυκόρυφο του κύματος, πράγμα που προβάλλεται ως παρηγορία. Σαν να λέει κανείς ότι ο θάνατος από σφαίρα ή από μαζικό έμφραγμα ή οιαδήποτε άλλη αιτία αιφνίδιου θανάτου πλεονεκτεί. Παθαίνεις ό,τι είναι να πάθεις εν συντομία και μετά …κάααθεσαι!

Αλληλοσυγκρουόμενες τοποθετήσεις

Το εντυπωσιακό είναι ότι την ανωτέρω παραδοχή του οξυκόρυφου κύματος που θα κορυφωθεί σε λιγότερο από δύο εβδομάδες (στην Αττική λίγο νωρίτερα), την έκανε κι ο επιδημιολόγος εκλογής του κ Μητσοτάκη, ο κ Γκίκας Μαγιορκίνης. Παρέλειψε βέβαια να σχολιάσει τις συνέπειες της πρόβλεψης του αλλά ας πούμε ότι τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Τι σημαίνει αυτό για το επίδικο θέμα του ανοίγματος των σχολείων; Σημαίνει ότι αφού η κυβέρνηση έδωσε ραντεβού με την omicron μετά τα Φώτα κι έπεσε έξω γιατί τότε το φαινόμενο θα είναι ήδη στην ακμή του κι όχι στην αρχή του, αφού δεν έκανε τίποτε για να εμποδίσει την διασπορά και κινδυνεύει αυτή να φθάσει ακόμη και σε εξαψήφιο αριθμό, περιορίζεται απλώς στο να παρακολουθεί και να σχολιάζει ως δημοσιογράφος.

Κάνει λοιπόν η κυβέρνηση-σχολιογράφος την παραδοχή, δια του κ Μαγιορκίνη, ότι το φαινόμενο θα κάνει ταχέως τον κύκλο του και στις 15 έως 20 του Γενάρη ίσως δούμε την πρώτη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εκεί ακριβώς αποφασίζει η αριστοκυβέρνηση να δράσει και να μην αφήσει τον ιό απερίσπαστο στην φυσική του πορεία Τον άφησε μεν ανενόχλητο στην άνοδο αλλά τον περιμένει στην πτώση του! 

Μόλις τον δείτε λοιπόν να πέφτει, στείλτε του την Κεραμέως με το μάτι να γυαλίζει και με ένα μπετόνι βενζίνη στο χέρι, να μην αφήσει την φωτιά να σβήσει Πότε πιστεύετε κε καθηγητά ότι θα συμβεί αυτό; Μα την πρώτη, βία την δεύτερη εβδομάδα από ενάρξεως των μαθημάτων… 

Ή αλλιώς, ας το πάρουμε πάλι, χωρίς μπετόνια και μάτια που γυαλίζουν Πόσο θα χρειαζόταν να περιμένει η κα Κεραμέως για να δει για τον κ Μαγιορκίνη να επαληθεύεται και τα σχολεία της να ανοίγουν πολύ ασφαλέστερα; Μόλις μία ή δύο εβδομάδες. Αυτό βέβαια έχει την προϋπόθεση ότι μιλάμε για ενιαία κυβέρνηση κι όχι για συστεγαζόμενα καπετανάτα.

Μαχητικώς ασυνάρτητοι

Μόλις δύο εβδομάδες είναι η αναγκαία αναβολή ωστόσο η εν  αποδρομή κυβέρνηση της αυναρτησίας επιμένει με ακατάληπτα επιχειρήματα και με μπούλινγκ σε όποιον δεν συμμερίζεται την ασυναρτησία της. Ο καθηγητής Ταβερνιέ στο ΣΚΑΙ με μηδαμινή ειδημοσύνη εκδίδει φετφάδες. Υπάρχει άραγε άνθρωπος που θα ακούσει τον Ταβερνιέ και τον ΣΚΑΙ στέλνοντας τα παιδιά του σχολείο υπό αυτές τις συνθήκες;

Δυστυχώς ναι, υπάρχει. Είναι ό ίδιος πολύτεκνος άνθρωπος που αφήνει την ενδοοικογενειακή διασπορά να εξελιχθεί γιατί δεν έχει να πληρώσει πέντε ή δέκα εξηντάρια σε PCR. Άλλοι μεν οργίζονται με τον Άδωνι της κερδοσκοπίας γιατί τους αδειάζει το πορτοφόλι, άλλοι δε πεθαίνουν εξαιτίας του.

 Έτσι και με τα σχολεία, πολλοί θα καγχάσουν και θα προχωρήσουν σε μαζικό σκασιαρχείο Υπάρχουν όμως κι άνθρωποι εργαζόμενοι που δε θα μπορούν να διαχειριστούν αλλιώς το θέμα των παιδιών τους και αναγκαστικά θα τα πάνε στην Κεραμέως … με το μπιτόνι.

Όσα συμβαίνουν έχουν πάντα στην ρίζα τους την πιο σκληρή ταξική μεροληψία. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL