Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Παραλλαγή Όμικρον / Νέα μέτρα αλλά μετά τις γιορτές - Συνεδριάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παραλλαγή Όμικρον / Νέα μέτρα αλλά μετά τις γιορτές - Συνεδριάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων

Χριστούγεννα στη Λαμία
(INTIME NEWS/LAMIAREPORT.GR)

Νέα μέτρα υπό τον φόβο της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού προαναγγέλλει η κυβέρνηση η οποία ωστόσο επιχειρεί να τρενάρει τις αποφάσεις της για μετά τις γιορτές. Ο Θάνος Πλεύρης από το βήμα της Βουλής ανέφερε ότι συνεδριάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων και θα εισηγηθεί νέα περιοριστικά μέτρα.

«Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ανησυχία για την Όμικρον. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι πολύ μεγάλη η μεταδοτικότητα. Συνεδριάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων και οπωσδήποτε θα υπάρξει ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων για μετά τις εορτές. Θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα προκειμένου να μπορέσουμε να ελέγξουμε την πανδημία» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να ακούει για νέα μέτρα εν μέσω εορτών, παίζοντας επικίνδυνα παιχνίδια με την υγεία των πολιτών. «Η βούληση της κυβέρνησης είναι τα μέτρα να γίνουν μετά τις γιορτές. Θα δούμε τι θα εισηγηθούν οι ειδικοί» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός χαρακτήρισε εγκληματικά τα κυβερνητικά αντανακλαστικά απέναντι στην παραλλαγή Όμικρον.

«Έρχεται η Όμικρον και συντριβεί όλη την επιχειρηματολογία ότι η ιστορία των εξάρσεων των επιδημικών αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους. Και επιμένετε στην ίδια γραμμή και δεν ακούτε τους επιστήμονες της χώρας. Έχει γίνει ο πρωθυπουργός ένα περίεργο υβρίδιο επιδημιολόγου και εσχάτως και εντατικολόγου», ανέφερε μετξαύ άλλων Ξανθός.

Υπενθυμίζεται ότι οι ειδικοί τις τελευταίες μέρες προειδοποιούν για δραματική αύξηση κρουσμάτων στις αρχές Ιανουαρίου και ζητούν νέα μέτρα. «Δεν είναι προς τα κάτω η εικόνα στα λύματα, είναι προς τα πάνω», είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης «και τόνισε ότι κατάσταση είναι μάλλον δυσάρεστη.

Την ίδια στιγμή ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης εμφανίζεται βέβαιος ότι δεν θα αποφύγουμε ένα καθολικό lockdown. Σύμφωνα με το voria.gr, ο Δημ. Σαρηγιάννης μιλώντας στον 102 FM της ΕΡΤ-3 δήλωσε πως όλα τα στοιχεία συγκλίνουν ότι το πρόβλημα θα έρθει πολύ γρήγορα και θα είναι πολύ μεγάλο. «Εάν υπάρξει καθολικό lockdown από τις 3 Ιανουαρίου θα διαρκέσει έναν μήνα. Εάν φτάσουμε στις 16 του μηνός, όταν υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα θα είναι και πάλι 6.000 ημερησίως, τότε θα πάει μέχρι τον Μάρτιο» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL