Επιχείρηση εντοπισμού ενόπλων αλλά και αποκατάστασης του κύρους της ΕΛΑΣ πραγματοποιεί το πρωί της Παρασκευής μονάδα της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) στο Ζεφύρι και το Μενίδι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από εφόδους σε κατοικίες έγιναν επτά συλλήψεις (που πιθανώς θα γίνουν οκτώ), ενώ κατασχέθηκαν μισό κιλό ηρωίνη και πέντε σφαίρες διαμετρήματος 9 χιλιοστών.
Το βράδυ της Τετάρτης ομάδα οπλισμένων ατόμων προχώρησε σε μία επίδειξη ισχύος έξω από κτίριο, με καταιγισμό πυροβολισμών στον αέρα, «ανεβάζοντας» στα social media τις σχετικές εικόνες. Σε αυτές φαίνονται πολλοί ένοπλοι να πυροβολούν στον αέρα με ημιαυτόματα πιστόλια.
Κάποια μάλιστα εξ αυτών δείχνουν να είναι τροποποιημένα ώστε να μπορούν να βάλουν κατά ριπάς, ενώ ένα από αυτά τα όπλα φέρεται να έχει πάνω διακριτικά της ΕΛΑΣ. Η ερμηνεία που δίνεται είναι για κλεμένο όπλο από αστυνομικό, καθώς το σενάριο συμμετοχής αστυνομικού μοιάζει βγαλμένο από σενάριο αστυνομικής ταινίας.