Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.2°C25.2°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.6°C24.0°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
22.1°C24.8°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.8°C23.0°C
3 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
0 BF 43%
Πιερία / Ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πιερία / Ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

ΠΙΕΡΙΑ

Στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί εις βάρος τους έρχονται στη δημοσιότητα για τους 11 συλληφθέντες του επεισοδιακού περιστατικού σε σχολείο της Πιερίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας άσκησε εις βάρους τους ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού και για τα πλημμελήματα της συμμορίας, διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίες και της παραβίασης των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Δίωξη ασκήθηκε κατά περίπτωση για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cnn.gr, η οποία αποκαλύπτει στοιχεία της δικογραφίας, οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» απείλησαν και τους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή τους.

Ένας εκ των κατηγορουμένων, απόστρατος αστυνομικός φέρεται να επέδειξε το υπηρεσιακό δελτίο ταυτότητας και να τους είπε ότι συνέλαβαν τον γυμνασιάρχη «με το δικαίωμα που απορρέει από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας», για να σημειώσει ότι σε περίπτωση που τον απελευθέρωναν οι αστυνομικοί θα ήταν «υπαίτιοι απελευθέρωσης κρατουμένου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δικογραφία αναφέρει, ακόμη, ότι στα δύο οχήματα που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκε ένα ζευγάρι μεταλλικές χειροπέδες αστυνομικού τύπου, αλλά και ένα πλαστικοποιημένο έγγραφο με τίτλο «διάταγμα επιτάξεως» ημερομηνία 27 Αυγούστου 2021.

Σχετικά με τη στιγμή της αρπαγής του διευθυντή η δικογραφία, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα, αναφέρει ότι «υπό τις εντολές και καθοδήγηση του πρώτου κατηγορουμένου οι τρεις από τους κατηγορούμενους έδεσαν πισθάγκωνα τον διευθυντή του γυμνασίου με χειροπέδες που έφερε ο κατηγορούμενος προκαλώντας του ελαφρές σωματικές βλάβες στους καρπούς των χεριών και περιάγοντας αυτόν σε κατάσταση τρόμου και ανησυχίας.  

Ενώ ένας άλλος εκ των κατηγορουμένων διέμενε έμπροσθεν της εισόδου εξόδου του σχολικού συγκροτήματος, μην επιτρέποντας την διέλευση καθηγητών και μαθητών.  Οι δε λοιποί κατηγορούμενοι παρείχαν συνδρομή, λειτουργώντας ως ομάδα, στηρίζοντας τις πράξεις τους, ενώ άπαντες οι κατηγορούμενοι εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος, μην έχοντας σχετικό δικαίωμα και μην έχοντας υποβάλει δήλωση αρνητικής εξετάσεις για κορωναϊό στην ηλεκτρονική εφαρμογή ως επιβάλλεται για καθηγητές, μαθητές, γονείς και λοιπούς επισκέπτες των σχολικών μονάδων της χώρας.

Στη συνέχεια, διά της βίας άρπαξαν τον διευθυντή και τον επιβίβασαν στις πίσω θέσεις του αυτοκινήτου ιδιοκτησίας της κατηγορουμένης, στο οποίο επιβιβάστηκαν και άλλοι κατηγορούμενοι στις πίσω θέσεις εκατέρωθεν του διευθυντή προκειμένου να είναι αδύνατη η διαφυγή του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL