Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Ανώτατος δικαστικός / Ερωτήματα από τη σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανώτατος δικαστικός / Ερωτήματα από τη σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών

Δικαστήριο
INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Πολλά αναπάντητα ερωτήματα γεννά η υπόθεση της σύλληψης του ανώτατου δικαστικού Π.Ε. (το όνομά του έχει ήδη δημοσιευθεί, κατά παραβίαση της δεοντολογίας, σε σειρά από λαϊκιστικά φύλλα), έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη για κατοχή και χρήση κοκαΐνης, την περασμένη εβδομάδα.

Ο δικαστικός, σύμφωνα με όσα μεταφέρει η αστυνομία, συνελήφθη ύστερα από τηλεφώνημα περιοίκων, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι τρία άτομα κινούνταν ύποπτα στην περιοχή. Όταν κατέφθασε περιπολικό στη γειτονιά, βρήκε τα τρία άτομα, τα οποία είχαν κοκαΐνη στην κατοχή τους και δήλωσαν ότι τους την παρείχε ο ανώτατος δικαστικός σε αντάλλαγμα για τη συνεύρεση μαζί τους. Τότε οι αστυνομικοί κάλεσαν τον δικαστικό να κατέβει στον δρόμο και να αναγνωρίσει τους τρεις άνδρες, κάτι το οποίο έκανε. Ακολούθησε -χωρίς να έχει προηγηθεί εισαγγελική εντολή- έρευνα στο σπίτι του, όπου και βρέθηκαν ίχνη από κοκαΐνη σε ένα μπουκάλι, εξαιτίας των οποίων ο δικαστικός κατηγορήθηκε για κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Παραιτήθηκε για να προστατευτεί το κύρος του θεσμού

Ο ίδιος ο δικαστικός αρνείται την κατηγορία, αν και στην αρχή η αστυνομία διέρρεε ότι την αποδεχόταν. Παραιτήθηκε ωστόσο από τη θέση του στο ανώτατο δικαστήριο προκειμένου, όπως είπε, να προστατευθεί το κύρος του.

Με άδεια Τσιάρα

Από την υπόθεση γεννιέται σειρά ερωτημάτων, στα οποία έως τώρα δεν έχει δοθεί απάντηση ούτε από την αστυνομία ούτε από κάποια άλλη αρχή. Η έρευνα κατ’ οίκον προϋποθέτει εισαγγελικό ένταλμα, το οποίο δεν είχε υπάρξει σε αυτή την περίπτωση. Είναι προφανές ότι ένας ανώτατος δικαστικός το γνωρίζει αυτό. Παραμένει άγνωστο υπό ποιες συνθήκες έδωσε τη συναίνεσή του στο να γίνει έρευνα στο σπίτι του και τι είχε προηγηθεί. Η διαρροή επίσης της είδησης από μικρά, περιφερειακά ΜΜΕ γεννά ερωτήματα σχετικά με το ποιος έσπευσε να τη μεταφέρει σε αυτά και για ποιον λόγο.

Ας σημειωθεί ότι ο δικαστικός, του οποίου η ζωή ήταν γενικά γνωστή στον δικαστικό χώρο, είχε τοποθετηθεί προσφάτως επί επιχειρηματικών διαφορών, ενώ από μερίδα του Τύπου η υπόθεση επιχειρείται να συνδεθεί και με τη σύντροφό του, η οποία μέχρι πρόσφατα ήταν επικεφαλής του ίδιου ανώτατου δικαστηρίου και θεωρείται ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην κυβέρνηση, με την οποία συνεργάζεται μετά τη συνταξιοδότησή της.

Τέλος, απορίες δημιουργεί το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. επικοινώνησε μετά την προσαγωγή των τριών νεαρών και του δικαστικού με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, προκειμένου να πάρει την άδειά του για να ψάξει το σπίτι του δικαστικού, δεδομένου ότι κανένας υπουργός -και ακόμα λιγότερο ο υπουργός Δικαιοσύνης- δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL