Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.8°C17.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
10.3°C14.5°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.1°C11.3°C
1 BF 66%
Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας / Σπεύδει ο Βούρος να κατακυρώσει τον φωτογραφικό διαγωνισμό του οδοφωτισμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας / Σπεύδει ο Βούρος να κατακυρώσει τον φωτογραφικό διαγωνισμό του οδοφωτισμού

Ο Γιάννης Βούρος
(EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

Την ώρα που η Επιτροπή Ανταγωνισμού συνεχίζει την έρευνά της προκειμένου να εντοπίσει πώς στήνεται το καρτέλ στην αγορά του οδοφωτισμού, υπόθεση που αφορά πολλούς δήμους της χώρας, ως αναθέτουσες αρχές, στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας η διοίκηση του Γιάννη Βούρου έσπευσε τελικώς να κατακυρώσει με τον προσφιλή της αιφνιδιαστικό τρόπο τον σχετικό διαγωνισμό!

Έτσι λοιπόν, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2021, η Επιτροπή Διαγωνισμού του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας αποσφράγισε τους φακέλους του περιβόητου διαγωνισμού και ενέκρινε ως συμφέρουσα προσφορά τον έναν και μοναδικό ανάδοχο, που έδωσε προσφορά με έκπτωση μόλις κατά 8,92% έναντι του αρχικώς προϋπολογισθέντος ποσού των 3,72 εκατ. ευρώ. Οπότε, η Επιτροπή Διαγωνισμού εξέφρασε θετική γνώμη στο πρακτικό της αποσφράγισης υπέρ της εταιρείας DASTERI για το ποσόν των 2.734.817,50 ευρώ. Ακολούθως απέστειλε το σχετικό έγγραφο στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας για την κατακύρωση του διαγωνισμού.

Την επομένη, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2021, το έγγραφο της εισήγησης για την κατακύρωση του διαγωνισμού, αντί να σταλεί από την προηγούμενη ημέρα, εστάλη στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής μόλις 13 λεπτά της ώρας πριν την έναρξη της συνεδρίασης, προκειμένου να αποφευχθούν οι αντιδράσεις. Το θέμα της κατακύρωσης του διαγωνισμού εισήχθη στην συνεδρίαση ως επείγον και εκτός ημερησίας διάταξης με τον ισχυρισμό του δημάρχου Γ. Βούρου, όπως πληροφορούμαστε, ότι «εάν ο Δήμος δεν ενεργοποιήσει τη σύμβαση με την εταιρεία άμεσα, θα χάσει λεφτά λόγω της αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος». Η αιφνιδιαστική εισήγηση έλαβε τις ψήφους της διοικούσας παράταξης από τους Γ. Βούρο, Μ. Κουτσάκη, Σ. Κοσκολέτο, Σ. Μπερδέση, Χ. Κοπελούσο, ενώ καταψήφισαν οι Γ. Αναγνώστου, Κ. Τομπούλογλου, Ν. Σερετάκης και  Δ. Εμμανουήλ.

«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να σταματήσει αυτή η σκανδαλώδης σύμβαση», τονίζει ο τέως αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Ανεμογιάννης με την παράταξη «Δύναμη Πολιτών» με επικεφαλής τον Άρη Βασιλόπουλου. «Αυτή η σύμβαση είναι ένα ‘καπέλο’ ύψους 2 εκατ. ευρώ στα ανταποδοτικά που πληρώνουν αυτή τη στιγμή οι δημότες, δεδομένου ότι υπήρχε αντιπρόταση ύψους 1 εκατ. ευρώ!» υπογραμμίζει ο Γ. Ανεμογιάννης.

Για το ίδιο ζήτημα έχει κάνει ήδη προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση εκ μέρους της διοικούσας παράταξης του Γιάννη Βούρου δεν πληροί την αρχή χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης και της οικονομικότητας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL