Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
Διαχείριση απορριμμάτων / Το αίσχος της Φυλής ζει και θα βασιλεύει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαχείριση απορριμμάτων / Το αίσχος της Φυλής ζει και θα βασιλεύει

ΠΑΤΟΥΛΗΣ

Περί ανέμων και υδάτων ήταν η χθεσινή συζήτηση που διοργάνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης προκειμένου, υποτίθεται, να ενημερώσει τους 66 δημάρχους αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, που κατά τα φαινόμενα θα συνεχίσουν να θάβονται στο έδαφος της μεγαλύτερης χωματερής της χώρας, στη Φυλή!

Η συζήτηση, που διήρκεσε πάνω από πέντε ώρες, πήρε τα χαρακτηριστικά της άσκησης άνευ χάρτου, καθώς ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επέλεξε να δείχνει στους παριστάμενους μακέτες για τρεις νέες χωροθετήσεις μονάδων σε Κεντρικό, Βόρειο και Νοτιοανατολικό Τομέα.  Όμως ο Πατούλης δεν παρέδωσε στους 66 δημάρχους τίποτα που να συνιστά κείμενο περιφερειακού σχεδιασμού.

Πρόκειται για ακόμη μία παράταση στο δράμα της διαχείρισης απορριμμάτων της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας. Και ενώ προ ημερών ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς σήκωσε τους τόνους καταγγέλλοντας τη διοίκηση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), που αποτελείται από άτομα του στενού κύκλου του Γ. Πατούλη, στη χθεσινή συζήτηση υπό τον περιφερειάρχη εμφανίστηκε εξαιρετικά συναινετικός...

Συστηματική απαξίωση

Λάβρος εναντίον του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη εμφανίστηκε ο Σταύρος Ιατρού, που προέρχεται από την προηγούμενη διοίκηση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Ο Στ. Ιατρού κατήγγειλε τον Γ. Πατούλη λέγοντάς του: «Ως διοίκηση υλοποιείτε ελάχιστα κομμάτια από το περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης  απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ), που είχε εγκριθεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή με επικεφαλής τη Δούρου, όμως συστηματικά το απαξιώνετε!».

Επιπλέον υπενθύμισε στον περιφερειάρχη και στους 66 δημάρχους Αττικής ότι «το ισχύον περιφερειακό σχέδιο πήρε την έγκριση του περιφερειακού συμβουλίου κάτω από αντίξοες συνθήκες και πολύ έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους της Φυλής και του Γραμματικού». «Υλοποιείτε τμήματα του προηγούμενου ΠΕΣΔΑ, αλλά ταυτόχρονα τον απαξιώνετε και δεν φέρνετε κάτι δικό σας!» επανέλαβε σε έντονο ύφος.

Αντιδρώντας απαξιωτικά ο Γ. Πατούλης προς τον Στ. Ιατρού, ο τελευταίος του απάντησε: «Εμένα δεν με ακούτε γιατί δεν είμαι δήμαρχος, είμαι γραφικός στα μάτια σας, αλλά δεν μου απαντάτε κιόλας...».

Διαβλέποντας το φιάσκο της χθεσινής συζήτησης μεταξύ του περιφερειάρχη και των 66 δημάρχων της Αττικής, η τέως περιφερειάρχης και επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής» Ρένα Δούρου έσπευσε να επισημάνει στον Γ. Πατούλη ότι «επί 27 μήνες επιδίδεται σε ψέματα και φιέστες αντί ολοκληρωμένου σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων».

Δούρου: Το αίσχος συνεχίζεται

«Η πρόθεση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη να προωθήσει ιδιωτικοποιήσεις και αντιπεριβαλλοντικές επιλογές, διατηρώντας το αίσχος της Φυλής, δημιουργώντας 'Φυλή Νο 2' στο Σχιστό, και η δημιουργία μονάδων καύσης φανερώνουν και εξηγούν το γιατί αρνείται πεισματικά να συγκληθεί άμεσα το Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ και να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, παρά τα σχετικά αιτήματα όλων σχεδόν των παρατάξεων» υπογράμμισε η Ρ. Δούρου απαιτώντας άμεση αποστολή της εισήγησης του νέου περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων ως θέμα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL