Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.0°C20.9°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.6°C18.8°C
5 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C19.8°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 56%
Γιώργος Πατούλης / Κρυφτούλι πίσω από τα σκουπίδια της Αττικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιώργος Πατούλης / Κρυφτούλι πίσω από τα σκουπίδια της Αττικής

ΧΥΤΑ

Επιβεβαιώνει η διοίκηση Πατούλη τις καταγγελίες ότι κινείται εν κρυπτώ στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. Η επιβεβαίωση ήρθε χθες με τον πιο βροντερό τρόπο, καθώς ο εκλεκτός του Γ. Πατούλη και πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Βασίλης Κόκκαλης ενημέρωσε ότι αναβάλλει την εκ πολλών αναβολών σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ, προκειμένου να μην συζητηθούν ούτε το κρυφό κείμενο του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων ούτε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα των δήμων που υποδέχονται τα απορρίμματα ούτε, βεβαίως, τα διάφορα τρέχοντα θέματα του ΕΔΣΝΑ.

Πρόκειται για ακόμη μία κίνηση τακτικισμού εκ μέρους του Β. Κόκκαλη, η οποία όμως φουντώνει τις αντιδράσεις των δημάρχων της Αττικής, καθώς την 10η Νοεμβρίου 2021, στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ Νίκος Χιωτάκης μετέφερε στους 66 δημάρχους ότι «ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης το επόμενο δεκαπενθήμερο θα συγκαλέσει τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ, όπου και θα παρουσιαστεί το κείμενο του νέου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων». Ο δε πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημα στον πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη για άμεση σύγκληση του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ.

Την επόμενη ημέρα, την 11η Νοεμβρίου, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη ζητούσε να κληθεί ο ίδιος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ για να ακούσει τη φωνή των 66 δημάρχων για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Στην ίδια επιστολή, βέβαια, ο Γ. Πατούλης επιβεβαίωνε ότι όντως καθυστέρησε δύο χρόνια να συντάξει το νέο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων!

Μετά από αυτήν την επιστολή, ο Β. Κόκκαλης απέστειλε στα 60 μέλη του Δ.Σ. του ΕΣΔΝΑ (36 μέλη από την ΠΕΔΑ και 24 από την Περιφέρεια Αττικής) την πρόσκληση για τη συνεδρίαση της 19ης Νοεμβρίου του οργάνου. Όμως ο Β. Κόκκαλης «ξέχασε» να αποστείλει τις εισηγήσεις για τα θέματα που θα συζητούνταν, παρά τις οχλήσεις των 66 δημάρχων και παρά το αίτημα της «Δύναμης Ζωής» με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου.

Έτσι λοιπόν, την 16η Νοεμβρίου οι εκπρόσωποι της "Δύναμης Ζωής" στο Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ Καίτη Θεοχάρη, Βασιλική Λάσκαρη και Θεόδωρος Σχινάς ζήτησαν εκ νέου από τον Β. Κόκκαλη να τους αποσταλεί ένα κείμενο εισήγησης ή/και τεκμηρίωσης του προτεινόμενου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων. Ταυτόχρονα, ζήτησαν «να αναβληθεί η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ για εύλογο χρονικό διάστημα» ώστε να τους δοθεί χρόνος να το μελετήσουν και να τοποθετηθούν αναλόγως!

Εύλογη η απαίτηση της «Δύναμης Ζωής», όμως πίσω από αυτήν οχυρώθηκε ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης και ανέβαλε τη σημερινή συνεδρίαση. Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει και η απάντηση του γαλάζιου προέδρου της ΠΕΔΑ και δημάρχου Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου σε ερώτηση της ΑΥΓΗΣ για το ποια θα είναι η αντίδραση του αυτοδιοικητικού οργάνου. «Όταν ο ΕΔΣΝΑ μας στείλει τις εισηγήσεις, τότε θα καλέσω τη συνεδρίαση της ΠΕΔΑ» είπε ο Γ. Μαρκόπουλος...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL