Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
ΗΣΑΠ- Μετρό – Τραμ / Χειρόφρενο στη μνήμη του αδικοχαμένου εργοδηγού – Απόκρυψη ατυχημάτων και τρομοκρατία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΗΣΑΠ- Μετρό – Τραμ / Χειρόφρενο στη μνήμη του αδικοχαμένου εργοδηγού – Απόκρυψη ατυχημάτων και τρομοκρατία

ΜΕΤΡΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΛΕΙΑΝΣΗΣ
photo Facebook/Spyros Revithis

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, βάζουν 24ωρο λουκέτο στη μνήμη του αδικοχαμένου συναδέλφου τους, ζητώντας με την καθολική απεργιακή κινητοποίηση, να δοθούν απαντήσεις για το πρωτοφανές δυστύχημα που κόστισε τη ζωή του 41χρονου εργαζόμενου στη ΣΤΑΣΥ Πέτρου Γιάμαλη.

Έτσι, ακινητοποιημένα είναι σήμερα Πέμπτη μετρό, ηλεκτρικός και τραμ ενώ στάση εργασίας θα κάνουν τα λεωφορεία από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, αλλά και τα τρόλεϊ από τις 13:00 μέχρι τις 15:00.

Απόκρυψη σοβαρών ατυχημάτων και τρομοκρατία

Ο Σπύρος Ρεβύθης, πρόεδρος εργαζομένων Μετρό και εκπρόσωπος των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ, επισημαίνει ότι μάχη για τη ζωή του δίνει στο νοσοκομείο και ο οδηγός της λειαντικής μηχανής ενώ αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τα σοβαρά προβλήματα που είχαν παρουσιάσει τα μηχανήματα λείανσης.

Όπως καταγγέλlει, δεν είναι δυνατόν η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ που είναι ελεγχόμενη για το δυστύχημα να πραγματοποιεί και τον έλεγχο το μοιραίο περιστατικό. 

Παράλληλα ζητά να παρέμβει εισαγγελέας για το δυστύχημα ενώ αποκαλύπτει ότι η ίδια λειαντική μηχανή είχε παρουσιάσει το ίδιο πρόβλημα στον Αύγουστο του 2021 και η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, το απέκρυψε και μέχρι σήμερα παρά τα ατράνταχτα στοιχεία το αρνείται.

Το περιστατικό συνέβη στο σταθμό της πλατείας Βικτωρίας όταν εκτροχιάστηκε η μηχανή λείανσης των γραμμών. Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο μετρό κατήγγειλε ακόμα ότι ένα δεύτερο μηχάνημα λείανσης των γραμμών είχε πάρει φωτιά μέσα σε τούνελ.

Τα στόματα άνοιξαν, όπως είπε ο Σπύρος Ρεβύθης, μετά το δυστύχημα μια και η διοίκηση μέχρι σήμερα υποσχόταν τοποθέτηση σε διευθυντικές θέσεις απαιτώντας εχεμύθεια. Τα στελέχη φοβούνται μην χάσουν τη θέση τους, είπε χαρακτηριστικά ενώ η διοίκηση τρομοκρατεί τους εργαζομένους για να μην ανοίγουν στόματα. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL