Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.1°C18.2°C
3 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.3°C
4 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.0°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 47%
Προέδρος εργαζόμενων / Προκαλώ Πλεύρη και Μητσοτάκη, ελάτε στον Ερυθρό Σταυρό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προέδρος εργαζόμενων / Προκαλώ Πλεύρη και Μητσοτάκη, ελάτε στον Ερυθρό Σταυρό

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΚΡΕΒΑΤΙΑ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Καταπέλτης κατά της συνεχούς και μεθοδικής εγκατάλειψης του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Υγείας ήταν τα όσα δήλωσε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open η πρόεδρος των εργαζόμενων του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός Βούλα Γεωργάκη.

«Η κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό είναι τραγική, καλούμαστε με 35% του προσωπικού μας να τα βγάλουμε πέρα σε εφημερίες που καλύπτουμε σχεδόν όλο το λεκανοπέδιο και τη νότια Ελλάδα ... τίποτε απολύτως δεν έγινε ... ένας τραυματιοφορέας καλείται να ανταποκριθεί σε 500 ασθενείς ... προχθές στην εφημερία ήταν τρεις τραυματιοφορείς όπου συνάδελφος έσπασε το χέρι του και οι άλλοι δύο επωμίστηκαν την εφημερία έχοντας στο νοσοκομείο 1.200 ασθενείς ... οι νοσηλεύτριες είναι 1 ανά 40 ασθενείς», κατήγγειλε η κα Γεωργάκη.

«Πώς μπορούν να αποδώσουν αυτοί οι άνθρωποι; Πού είναι το προσωπικό που μας έταξαν;», αναρωτήθηκε, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή «έρχεται και άλλο κύμα πανδημίας ... εμείς ήμασταν νοσοκομείο covid-19 και με το φιλότιμο των συναδέλφων καλύψαμε την κατάσταση, αλλά πλέον δεν αντέχουμε ... ποιος οργανισμός μπορεί να ανταποκριθεί με 35% του προσωπικού του σε μία τέτοια δομή όπως ο Ερυθρός Σταυρός, ένα νοσοκομείο εμβληματικό που εφημερεύει κάθε ημέρα μέχρι τις 2;».

Προσκάλεσε μάλιστα όχι μόνο τους δημοσιογράφους να πάνε στο νοσοκομείο «να δείτε τι γίνεται, χωρίς τις κάμερες, για να μην σας δουν», αλλά και την πολιτική ηγεσία: «Προκαλώ τον υπουργό, τον πρωθυπουργό, ελάτε στον Ερυθρό. Σηκώνουμε το βάρος, δεν αντέχουμε άλλο, κάνουμε έκκληση για προσωπικό ... προσπαθούμε και παρέχουμε υψηλής ποιότητας φροντίδα και ασφάλεια στους ασθενείς, έχουν την καλύτερη φροντίδα, αλλά θέλουμε βοήθεια από την Πολιτεία ... Δεν δέχομαι ότι δεν υπάρχει προσωπικό ... δεν μπορεί ένα νοσοκομείο που έχει κληθεί να σηκώσει τέτοιο βάρος, να μην έχουν γίνει προσλήψεις σε ούτε μία θέση, ενώ άλλα νοσοκομεία έχουν πάρει -και καλά έκαναν. Γιατί όχι εμείς;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL