Live τώρα    
27°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
25.1°C29.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.9°C25.7°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
28 °C
25.5°C32.0°C
4 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
23.8°C29.4°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.9°C24.9°C
2 BF 44%
Κορωνοϊός / Αντί επίταξης νέα κυβερνητικά deal με τους κλινικάρχες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Αντί επίταξης νέα κυβερνητικά deal με τους κλινικάρχες

Ο Θάνος Πλεύρης
(INTIME NEWS/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ(

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται το νέο deal της κυβέρνησης με κλινικάρχες, στην προσπάθεια να αναχαιτίσει την ευρεία διασπορά της πανδημίας και ταυτόχρονα να «βολέψει ημετέρους».

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, αποφασίζει να πληρώνει ιδιωτικές κλινικές να μην προχωρά στην επίταξή τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η κυβέρνηση για το 2022 επιλέγει να κόψει 900 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία.

Επιπλέον, ήδη στη χώρα υπάρχουν 2.500 λιγότεροι μόνιμοι υγειονομικοί υπαλλήλους σε σχέση με πέρυσι, ενώ σχεδόν 7.000 είναι οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, με την ΠΟΕΔΗΝ να ζητά την επιστροφή τους υπό την προϋπόθεση της συχνής διενέργειας τεστ κορωνοϊού.

Όσον αφορά στους όρους της συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου και των κλινικαρχών, αυτοί δεν έχουν γίνει γνωστοί μέχρι στιγμής καθώς το υπουργείο Υγείας δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες κάνοντας απλά λόγο για επικαιροποίηση της συνεργασίας του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση «ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε σήμερα το βράδυ τηλεδιάσκεψη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, προκειμένου να επικαιροποιήσουν το πλαίσιο συνεργασίας Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα. Η συνεργασία του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό τομέα αφορά στην παροχή του συνόλου των ελεύθερων κλινών ΜΕΘ από τις ιδιωτικές Κλινικές στη διαχείριση του ΕΚΑΒ, στην παροχή αυτοτελών δομών για ασθενείς Covid, καθώς και στην παροχή κλινών για Covid άλλα και λοιπά περιστατικών». 

Όπως αναφέρει το υπουργείο, «εκτός από τις κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται σε περιστατικά του ΕΣΥ, ήδη στην Θεσσαλονίκη έχουν διατεθεί πάνω από 200 κλίνες για περιστατικά Covid και πάνω 100 κλίνες για λοιπά περιστατικά. Στη Θεσσαλία, έχουν διατεθεί άνω των 200 κλινών για περιστατικά Covid και άνω των 150 για λοιπά περιστατικά».

Καταλήγοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι τον Οκτώβρη είχαν καταγραφεί 235 απώλειες ανθρώπινων ζωών από κορωνοϊό. Στη συνέχεια με το 2ο κύμα της πανδημίας στη βόρεια Ελλάδα 8 στους 10 θανάτους αφορούσαν ασθενείς με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ. Επίσης, φέτος, μόνο τον Οκτώβριο άλλοι 1.110 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση μιλούσε για το τελευταίο μίλι της πανδημίας.

Τέλος, με σημερινή του ανάρτηση στο twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ, Νάσος Ηλιόπουλος, απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας, τόνισε μεταξύ άλλων: «Θα προχωρήσετε σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών ή απλά θα παρακολουθείτε την καταστροφή;»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL